Takvo nepoštovanje jednog kluba se ne pamti: Šta Messi i Ramos moraju uraditi da dobiju nove ugovore

U PSG-u su promijenili politiku

Takvo nepoštovanje jednog kluba se ne pamti: Šta Messi i Ramos moraju uraditi da dobiju nove ugovore

E. Čaušević

PSG je prije godinu dana šokirao fudbalski svijet kada je uspio dovesti nekoliko sjajnih pojačanja među kojima su bili Lionel Messi i Sergio Ramos.

Parižani su prije godinu dana pored Messija i Ramosa doveli još Gianluigija Donnarummu, Achrafa Hakimija i Giorginija Wijnalduma čime su pokazali da su jedan od najbogatijih klubova na svijetum.

Međutim, ono što je bilo još nevjerovatnije jeste da su Messi i Ramos stigli besplatno nakon što su im istekli ugovori s Barcelonom i Real Madridm, te je bilo jasno da je PSG dobio pravu premiju.

Messi u prvoj sezoni i nije baš blistao kao što se od njega to očekivalo jer je bilo jasno da treba vremena da se uklopi u tim, a ni Ramosu nije išlo baš najbolje jer je zaigrao tek nakon skoro pola godine.

No, Messi i Ramos su ove sezone standardni i igraju u mnogo boljoj formi nego prošle i tek sada se vidi kakva pojačanja je PSG zaista dobio.

Parižanima je problem što Messiju i Ramosu već na kraju ove sezone ističu ugovori i nije jasno da li će oni ostati u klubu jer još uvijek nisu dobili od PSG-a nikakve ponude za nastavak saradnje.

Oglasi

Ipak, u PSG-u su pokazali da im nije bitno kakve zvijezde imaju u ekipi i da sada pažnju usmjeravaju samo na to kakve partije oni pružaju i da li se isplati na njih trošiti toliko novca.

L'Equipe je objavio da je Luis Campos uveo red nakon što je došao u PSG na mjesto direktora, te da više neće trošiti toliko novca ukoliko ne procijeni da se to zaista isplati za klub.

Campos je poručio da u klubu imaju namjeru da produže ugovore Messiju i Ramosu, ali da to ovisi isključivo o igrama ovih iskusnih igrača u ovoj sezoni.

Ukoliko Messi i Ramos nastave igrati na vrhunskom nivou dobit će novi ugovor, ali ukoliko se to ne desi onda PSG neće slati nikakvu ponudu. Mnogi smatraju da je to nepoštovanje prema takvim legendama poput Messija i Ramosa, te da neće biti čudo ako oni zbog toga svakako odluče da ne potpišu nove ugovore.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Campos je jasno saopštio odluku da Messi i Ramos moraju ostati na svom nivou igara do kraja sezone i da je to glavni uslov da im se ponudi novi ugovor.

Nakon svega što su ovi igrači postigli u svojim karijerama sigurno je da nisu zaslužili da se neko odnosi prema njima na takav način bez obzira što su na zalasku karijere. Campos je uveo neka nova pravila, ali da li će ga to na kraju koštati posla ostaje nam da vidimo.

Top Komentari

salt_city
Jos jedan promaseni text, autor ovog članka očigledno ne prati dovoljno fudbal, čuj da PSG gleda na Messija ili druge kao legende bez obzira na formu, presmijesno..
1 0
Handofsibir
postovanje se trazi od kluba u kome provedes godine i godine osvajanjem trofeja, sto tamo nisu dobili to u vidu novih ugovora, a ovdje si tek na pocetku, opravdaj ulozeni novac
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti