Lionel Messi spasio Barcelonu nove sramote

Katalonci savladali Levante

Lionel Messi spasio Barcelonu nove sramote

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su na svom terenu pobijedili Levante s minimalnih 1:0 u okviru 13. kola španske La Lige.

Barcelona je nakon dva uzastopna poraza uspjela da dođe do pobjede, ali dosta teže nego što se to očekivalo. Levante je pružio odličan otpor na Camp Nou i ne bi bilo nezasluženo da je ovaj tim na kraju uspio da osvoji barem jedan bod.

Levante je odlično otvorio utakmicu i nakon sjajne akcije u 13. minuti sam ispred Ter Stegena našao se De Frutos, ali je loše šutirao i njemački golman je uspio da zaustavi njegov pokušaj.

Prvu veliku šansu na meču Barcelona je imala u 22. minuti. Messi je centrirao iz slobodnjaka za Griezmanna koji šutira glavom, ali Fernandez brani njegov udarac. Na odbijenu loptu natrčao je Lenglet koji svega s nekoliko metara promašuje prazan gol.

U 40. minuti nova dobra prilika za Barcelonu. Messi je ponovo dobro centrirao za Griezmanna koji odlično šutira, ali Fernandez ponovo fantastičnom intervencijom spašava svoju mrežu.

I u drugom poluvremenu gledali smo dominaciju Barcelone što se tiče posjeda lopte, dok su gosti čekali šansu iz kontri. Barca ponovo prijeti tek u 71. minuti preko Messija, ali Fernandez je danas bio fantastičan.

Kada se činilo da bi Levante mogao neporažen napustiti Camp Nou Barcelona je povela sa 1:0. Grešku odbrane koristi De Jong koji je uposlio Messija, a on ovaj put je uspio da savlada Fernandeza za 1:0 i veliko slavlje igrača katalonskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi je do novog gola mogao i nekoliko minuta kasnije. Braithwaite je asistirao, ali Argentinac šutira direktno u Fernandeza. Do kraja utakmice Barcelona je sačuvala prednost od 1:0 i uspjela doći do tri boda. Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je odgledao meč s klupe.

Katalonci su na osmoj poziciji sa 17 bodova i dva meča manje u odnosu na većinu klubova, dok je Levante na 18. poziciji sa šest bodova manje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vienner
Sto sudija nije licno pregledao VAR u 90 minuti? Ciganluk se provukao bila bi opet bruka i sramota za Ciganlonu
4 13
Slobodas
Messi prevara najveca vcr je izgibio 99% duela dao gol iz 10 pokušaja !!!
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije