Messi se vraća kući - Ovo su ponuđene cifre!
Odluka je definitivno pala i Lionel Messi želi povratak na Camp Nou (Foto: EPA)

Spreman je prihvatiti sve

Messi se vraća kući - Ovo su ponuđene cifre!

M. Šljivak

Ekipa Barcelone priprema teren za povratak Lionela Messija. Sve je izvjesnije da će se legendarni Argentinac nakon dvije godine vratiti u redove katalonskog giganta gdje je proveo većinu karijere prije odlaska u PSG.

Lionel Messi silno želi povratak u Barcelonu. Najbolji fudbaler svijeta spreman je na potpis za katalonskog velikana i prema svemu sudeći, to će se na kraju ove sezone i desiti.

Danas se pojavila informacija kako će Messi u Barceloni igrati za cifru od 10 miliona eura godišnje. To će mu biti bazična plata, ali su mu u katalonskom klubu spremni dodati brojne bonuse uz platu.

List Le Parisien večeras donosi dodatne informacije o povratku Lionela Messija u Barcelonu. Objavili su sve bonuse koji će biti u ponudi predstavljenoj argentinskom čarobnjaku.

Prema navodima ovog lista, Messiju će Katalonci ponuditi nešto manju platu od 10 miliona eura bruto po sezoni, ali će manju platu pokušati nadoknaditi kroz druge bonuse.

Spremni su iz katalonskog velikana Leu dati procenat od prihoda od svih novih sponzora koje dobiju, zatim procenat od prodatih karata i veliki dio novca od prodaje dresova.

Oglasi

Ovu ponudu će Barcelona predstaviti Jorgeu Messiju na pregovorima koji su zakazani. Ne bi trebalo biti problema u prihvatanju ponude jer kompletna porodica želi povratak u Barcelonu.

Lea svi spremno čekaju u Barceloni. Joan Laporta će učiniti sve da ga vrati.

"Učinit ću sve što je u mojoj moći da vratim Lea nazad. On se mora vratiti u klubu na bilo koji način", poručio je predsjednik kluba Joan Laporta.

Messi je već razgovarao i s trenerom Xavijem Hernandezom. Obojica su u razgovoru iskazali veliku želju za saradnjom i po svemu sudeći, Messi se vraća kući.

Podsjetimo, Lionel Messi je kao 13-godišnjak stigao u Barcelonu. Prošao je sve omladinske selekcije kluba, a član prvog tima postaje 2004. godine.

S Barcom je Leo osvojio sve. Postao je najbolji fudbaler svijeta, ali je 2021. godine u suzama otišao u PSG nakon što nije uspio dogovoriti uslove oko novog ugovora.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Parizu nije previše sretan. Kompletna porodica želi da se vrati kući i to će se kako stvari stoje desiti već za dva mjeseca.

U dresu Barcelone u 778 utakmica Leo je zabio 672 gola i upisao je čak 303 asistencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tutumaca
Jado skonto da nemoze kupit ligu prvaka s psg natrag u prljavu barcu
0 1
Krivaja Zavidovići
On je i napustio Barsu da joj pomogne jer je Barsa morala drastično smanjiti budžet, tako da je morao otići...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi