U Evropi glava pognuta, u Americi veliki šef: Messi u tunelu prosipao silu i pokazao pravo lice

Na meču protiv Orlando Cityja

U Evropi glava pognuta, u Americi veliki šef: Messi u tunelu prosipao silu i pokazao pravo lice

Admin Čaušević

Lionel Messi je najveća zvijezda u SAD-u te se sjajni Argentinac poprilično oslobodio za kratko vrijeme koliko je član Inter Miamija.

U floridskom derbiju Inter Miami je pobijedio Orlando sa 3:1, a sjajni Argentinac je bio dvostruki strijelac, međutim ono što je obilježilo ovaj meč je sukob sa Cesarom Araujom.

I dok je u Evropi uglavnom bio miran i glavnu držao pognutom, Messi je u SAD-u počeo da pokazuje drugo lice.

Nakon što je tokom utakmice imao nekoliko duela sa Araujom, na putu ka svlačionicu u tunelu Messi je krenuo da prosipa silu 22-godišnjem veznjaku.

Višestruki osvajač Zlante lopte se Arauju čak unio u lice, nešto mu je dobacivao, ali ostali prisutni su spriječili veći sukob.

Oglasi

Messi je bio poprilično nervozan na meču, vjerovatno zbog grube igre svojih protivnika, a uspio je zaraditi i žuti karton.

"Rekao je da je došao da se takmiči i da osvaja trofeje, to je pokazao danas. Bio je to derbi."

"Utakmica je bila napeta u nekim trenucima, a Mesi ispunjava ono što je rekao", pravdao je Tata Martino, trener Miamija, svog igrača poslije meča.

Naprimao se Argentinac velikog broja udarac tokom svoje dominacije u Evropi, ali izgleda da je sit svega te je Amerikancima odlučio da pokaže da mu je dosta svega i da samo želi uživati u fudbalu u jesen svoje karijere.

Messi je do sada odigrao ti meča za Inter Miami, sve u Liga kupu i postigao je pet golova. Ako se po jutru poznaje dan 36-godišnjak će dominarti po terenima Sjeverne Amerike.

Top Komentari

Ecosport
Bogu je sve dozvoljeno
0 2
MaxBavarac
Naletit ce nedorasli cifut na nekog poput Kljestana i slicno da ga sastavi sa zemljom,a netreba puno.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi