Messi s osmijehom servirao osvetu koja je dotukla Ramosa: Španac je već spremio kofere...

Čeka se naredni potez

Messi s osmijehom servirao osvetu koja je dotukla Ramosa: Španac je već spremio kofere...

Admin Čaušević

Sergio Ramos i Lionel Messi su bili saigrači u PSG-u, ali je realnost da nikada nisu zakopali ratnu sjekiru iz brojnih duela Reala i Barcelone. Španac je taj koji nije pokazivao milost, a Argentinac je konačno dočekao trenutak da se osveti. 

Prema španskom listu El Nacionala, Lionel Messi je jasno dao do znanja Inter Miamiju da ne želi svog bivšeg suigrača iz PSA Sergija Ramosa u Inter Miamiju.

Navodi se da su osim Messija, Sergio Busquets i Jordi Alba također stavili veto na ideju potpisivanja ugovora s bivšim kapitenom Španije i Real Madrida.

Messi, Busquets i Alba ovog su se ljeta pridružili MLS klubu kao slobodni igrači. Oni su dijelili napeto rivalstvo sa Ramosom tokom svog boravka kao igrači Barcelone.

Ramos je bio kapetan Los Blancosa i jedan od glavnih protagonista popularnih Kraljeva u posljednjih 15 godina.

Iako su Messi i Ramos bili sauigrači u PSG-u, nikada nisu riješili svoje probleme, a iskusni defanzivac je bio bliži evropskom klanu kojeg je predvodio Kylian Mbappe.

Oglasi

Špancu Parižani nisu produžili ugovor nakon što je istekao 30. juna. Veliku ulogu u odluci mogao je odigrati i dolazak Luisa Enriquea, koji je s Ramosom bio u hladnim odnosima kada je bio selektor Crvene Furije.

Ramos je u potrazi za klubom, a pridruživanje Messiju u Miamiju je već sada stvar prošlosti, a može se reći da je Argentinac konačno servirao osvetu za sve što mu je radio Španac tokom svakog od odigranih El Clasica.

Jedan od najboljih štopera u historiji ima poteškoća sa pronalaskom novog kluba. Navodno je želio i u Sevillu gdje je počeo svoju karijeru, ali je dobio odbijenicu.

Interes za angažovanje 37-godišnjaka je pokazao Galatasaray, poslao je i zvaničnu ponudu turski velikan, međutim Ramos je odbio potpis.

U međuvremenu na društvenim mrežama objavljuje snimke napornih individualnih treninga. Jasno je da njegovo tijelo još uvijek može dati mnogo toga, ali je pitanje koliko go zapravo klubovi žele u svojim redovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi