Rivali stoje i gledaju kako im Argentinci pune mrežu: Messi zabio "golčinu" u magičnim kopačkama

Gaučosi ubjedljivi

Rivali stoje i gledaju kako im Argentinci pune mrežu: Messi zabio "golčinu" u magičnim kopačkama

Admin Čaušević

Argentina je pohod na treću titulu prvaka svijeta najavila ubjedljivom pobjedom u posljednjoj provjeri. Protivnik je bio reprezentacija Ujedinjenih Arapskih Emirata čiji su igrači u porazu 5:0 više statirali nego igrali fudbal. 

Gaučosi su se bez problema obručunali sa selekcijom iz Perzijskog zaljeva, a sve je bilo gotovo u prvom poluvremenu kada su Lionel Messi i društvo imali prednost od 4:0.

Međutim, jasno je da reprezentacija UAE-a nije bila dostojan rival pošto su je sve više ličilo na jedan jači trening nego na ozbiljnu fudbalsku utakmicu. 

Igrači Argentine su na momente igrali sporo i rutinski kombinovali, dok ih njihov rival i nije previše napadao vjerovatno s namjerom da ne dođe do povrede.

[twitter]https://twitter.com/RoyNemer/status/1592915201707618305[/twitter]

Golijadu je otvorio Alvarez, a zatim je dva gola postigao Di Maria koji će Mundijal dočekati potpuno spreman, dok je u Juventusu igrao pod ručnom i očigledno se čuvao za turnir.

Oglasi

Ubjedljivi trijumf nije mogao proći bez pogotka Messija koji je postigao lijep gol i to slabijom desnom nogom nakon što se prošetao kroz odbranu protivnika.

Inače, čarobnjak iz Rosarija je na ovom meču predstavio i specijalizovane kopačke za koje se nada da će mu pomoći da realizuje magiju u Kataru i postane prvak svijeta. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Posljednji gol na meču postigao je Correa. Saigrač Edina Džeke iz Intera pogodio je u 60. minuti. Do kraja susreta nije bilo promjena.

Argentinci turnir otvaraju 22. novembra protiv Suadijske Arabije, zatim slijede utakmice protiv Meksika i Poljske. Sasvim je jasno da su Gaučosi prvi favorit za prolazak dalje te ne bi trebali imati problema u grupnoj fazi.

Top Komentari

nakopitam
Argentina bez malog kepeca je duplo bolja nego sa njim. Glupi su sto ga zovu u reprezentaciju
1 5
cccccc
Pomješao si to sa Portugalom i Ronaldom. Argentina se bez Messi ne bi ni plasirala na SP 2018, U 8 utakmica bez njega su pobjedili jednu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi