Bartomeu može odahnuti: Zna se na koga Messi sumnja da je otkrio sve detalje njegovog ugovora

Prvi osumnjičeni

Bartomeu može odahnuti: Zna se na koga Messi sumnja da je otkrio sve detalje njegovog ugovora

Endin Čaušević

Španski El Mundo napravio je pravu pometnju prije nekoliko dana kada je objavio detalje ugovora Barcelone i Lionela Messija.

Messi je produžio ugovor s katalonskim klubom 2017. godine i potpisao je vjernost do ljeta ove godine. No, nevjerovatno je da će Argentinac od tog ugovora zaraditi čak 555 miliona eura, odnosno 138 miliona eura godišnje plus bonusi.

Ovi detalji su šokirali fudbalsku javnost, a Messi je bio iznenađen kako je El Mundo uspio da dođe do tih informacija. Njegovi advokati otkrili su da je samo pet osoba znalo detalje iz tog ugovora, te da je tužba protiv njih već spremna.

No, španski mediji objavili su danas da Josep Bartomeu nije glavni osumnjičen od strane Messija već da je to Carles Tusquets koji je nekada bio član uprave katalonskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi i njegova porodica smatraju da je Tusquets bio taj koji je odao informacije El Mundu i tužba protiv njega je već spremna.

Tusquets je već ranije govorio da Barcelona treba prodati Messija jer je on veliki teret klubu što se tiče finansija, te je zbog toga postao glavni osumnjičeni u ovom slučaju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GAZIJASAISTOKA_
Sljivak? Ne vidim nekoga drugog..
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi