Lionel Messi zna ko bi ga najbolje zamijenio u Barceloni kada dođe vrijeme za to

Najveća noćna mora za Katalonce

Lionel Messi zna ko bi ga najbolje zamijenio u Barceloni kada dođe vrijeme za to

Endin Čaušević

Lionel Messi više od deset godina ima ulogu vođe u Barceloni, ali vrijeme kada će okačiti kopačke o klin je sve bliže.

Argentinac je u dresu katalonskog kluba postigao čak 600 golova i sigurno da je jedan od najzaslužnijih za dominaciju Barcelone u proteklih desetak godina jer je Barca u tom periodu osvojila preko 30 trofeja.

Međutim, vrijeme kada će Messi reći zbogom igranju fudbala je sve bliže i sigurno da je to najveća noćna mora za čelnike Blaugrane. Već lagano moraju razmišljati o tome kako će Barcelona izgledati bez Messija, a naći igrača poput njega je nemoguće.

Ipak, na Camp Nou već pokušavaju naći fudbalere koji će nadomjestiti koliko-toliko odlazak Messija, a navodno je čak i argentinski igrač da svoj prijedlog.

Mundo Deportivo je objavio da je Messi savjetovao čelnicima kluba da pokušaju dovesti Kyliana Mbappea jer za njega vjeruje da bi mogao biti dostojna zamjena kada se on penzioniše.

Problem za Barcelonu jeste što je mnogo klubova u redu za kupovinu Mbappea, a nije tajna da bi mladi francuski napadač volio zaigrati u dresu Real Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, pokazalo se da je u fudbalu sve moguće i sigurno ne bi bilo iznenađenje ako jednog dana vidimo Mbappea u dresu Barcelone. PSG za njega traži oko 200 miliona eura, ali eventualna zamjena za Messija sigurno da nema cijenu.

No, jasno je da Barca ovog ljeta neće ni pokušavati da dovede Mbappea, te navodno to će im cilj biti tek za dvije godine. Tada bi Messijeva budućnost u Barceloni trebala biti poznata jer je izjavio nekoliko puta da će karijeru vjerovatno završiti u Argentini.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi