Sve je dogovoreno: U Barcelonu stiže još jedan veznjak iz Holandije

Ludovit Reis uskoro potpisuje

Sve je dogovoreno: U Barcelonu stiže još jedan veznjak iz Holandije

Barcelona je još zimus osigurala potpis Frenkieja de Jonga, sjajnog mladog veznjaka Ajaxa, koji će se svom novom klubu priključiti po okončanju tekuće sezone.

Katalonski gigant je zainteresovan i za njegovog saigrača iz Ajaxa, Matthijsa de Ligta, ali Barcini skauti nisu gledali samo utakmice "Kopljanika" u Holandiji.

I mladi veznjak Groningena Ludovit Reis je impresionirao skaute Barcelone, pa su se još ranije pojavile informacije da bi ovaj 18-godišnjak mogao napraviti veliki transfer.

Danas stižu vijesti da je sve dogovoreno, te da će Reis uskoro i zvanično postati član Barcelone.

Holandski De Telegraaf saopštava da su Barcelona i Groningen postigli konačni dogovor o transferu mladog Reisa, te da će se on ovog ljeta postati član katalonskog velikana - nakon što potpiše petogodišnji ugovor.

Reis će svoju avanuturu na Nou Campu početi u Barceloni B, ali će biti uvršten među putnike na predsezonsku turneju prvog tima u Japanu.

Navodno će Barcelona Groningenu za ovog mladog Holanđanina slovačkog porijekla platiti 7.7 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ludovit Reis je ove sezone upisao 27 nastupa za Groningen u Erediviziji, postigao je jedan gol i upisao jednu asistenciju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti