Messi je danas na "svom" Parku prinčeva doživio najveće razočarenje u karijeri

Zaista nepotrebno

Messi je danas na "svom" Parku prinčeva doživio najveće razočarenje u karijeri

E. Škorić

Lionelu Messiju ni protivnički navijači nisu priredili ono što su danas na Parku prinčeva njegovi, odnosno navijači njegovog PSG-a.

U derbiju Ligue 1 PSG i Rennes igraju od 17 sati, a Messi je doživio pravo razočarenje, da ne kažemo i poniženje prije početka duela.

Kada je spiker na stadionu izgovorio "Messi", veći dio PSG-ovih navijača počeo je da mi zviždi, mada su se povremeno mogla čuti i skandiranja "Messi, Messi", ali dojam je da su prevladali zvižduci neazdovoljstva.

Messi nije jedini koji je doživio takav tretman. Na sličan način je "pozdravljen" njegov saigrač Kylian Mbappe.

Naravno, riječ je o nezadovljstvu navijača PSG-a nakon što je klub ispao u osmini finala Lige prvaka, izgubivši dva puta od njemačkog prvaka Bayerna.

Razmažena pariška publika brzo zaboravlja sve dobro, pa i velike igrače poput Mbappea i Messija odmah grdi kada stvari ne idu najbolje.

PSG nema šansu da osvoji Ligu prvaka, što je bio jedan od glavnih ciljeva bogatih čelnika kluba, pa ostaje borba za trofej u Ligi 1.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Prije 28 kola, PSG je bio lider sa 66 bodova i ima čak devet bodova više od Lensa, od kojeg ima i utakmicu manje.

Špekuliše se da će Messi na ljeto napustiti Pariz, a nakon ovakvoh tretmana od strane PSG-ovih navijača, šanse da se to dogodi su značajno porasle.

Top Komentari

Amansio
A koje dobro su dobili od ovog dvojca, još jednu titulu francuskog prvenstva kojeg bi mi u mahali osvojili sa tobrim trenerom
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi