Za Kvaratskheliju je samo nebo granica: Spremna je ponuda kakvu u Napoliju nisu mogli ni sanjati

Gruzijac ide već na ljeto?

Za Kvaratskheliju je samo nebo granica: Spremna je ponuda kakvu u Napoliju nisu mogli ni sanjati

E. Škorić

Kada je tek došao u Napoli, mnogi su bili skeptični, ali Khvicha Kvaratskhelia postao je jedan od najtraženijih igrača u Evropi i neko za koga će tek da se otimaju oni koji imaju najveće mogućnosti.

U tu grupu prije svih spadaju Manchester City i PSG, a upravo je francuski velikan prvi spremio ponudu za reprezentativca Gruzije koji igra u nevjerovatnoj formi otkako je potpisao za Napoli.

Prema onome što prenosi francuski portal 10sport, PSG je Gruzijca uvrstio među svoje glavne ciljeve za ljetni prijelazni rok. Francuska momčad bi, kako bi udovoljila zahtjevima Napolija, mogla ići i do nevjerovatne svote od čak 180 miliona eura.

Prodaja koja bi italijanskom klubu omogućila jedan od najsenzacionalnijih kapitalnih dobitaka u povijesti nogometa, s obzirom da je Kvaratskhelia prije samo godinu dana stigao u Napulj za oko 10 miliona eura.

Za Gruzijca, koji je ove sezone već zabio 13 golova i tome dodao 15 asistencija, zanimaju se i drugi veliki evropski klubovi, a Napoli će teško propustiti takvu priliku jer će samo od jednog igrača zaraditi pravo bogatstvo.

Iako ga PSG želi, Gruzijac je veliki navijač Real Madrida, pa mu je pred revanš meč osmine finala Lige prvaka protiv Eintracht Frankfurta uručen dres kraljevskog kluba.

Mnogi ga već nazivaju nasljednikom Diega Maradone u Napulju. Na dobrom je putu da osvoji titulu prvaka Italije s ovim timom i to bi ga svakako uvelo u legendu.

On će biti uzdanica Napolitanaca na putu do Scudetta, a uz to i na putu do samog kraja u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli je za rivala u četvrtfinalu dobio Milan i svakako ima dobru šansu da ode i do polufinala, a tamo bi igrao s Interom ili Benficom. Dakle, uz malo sreće, a kvaliteta itekako imaju, izabranici Luciana Spallettija mogu i do velikog finala u Istanbulu.

No, trenutno svi na jugu Italije misle isključivo o tituli u Italiji koja se čeka od 1990. godine i od vremena kada je igrao legendarni Diego Maradona. Nekad Maradona, danas Kvaratshelia...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi