Zbog Scalonijevog poteza pred meč protiv Hrvatske svi igrači Argentine plakali kao djeca

Selektor Gaučosa

Zbog Scalonijevog poteza pred meč protiv Hrvatske svi igrači Argentine plakali kao djeca

Admin Čaušević

Argentina i Hrvatska igraju prvo polufinale Svjetskog prvenstva na stadionu Iconic u Lusailu, a selektor Gauočasa Lionel Scaloni je napravio potez s kojim je rasplakao svoje svoje igrače. 

Albiceleste lovi šesto finale na Svjetskom prvenstvu nakon onih iz 1930., 1978., 1986., 1990. i 2014., i sanja podizanje pehara po treći put nakon domaćeg izdanja '78. i Maradonijeve epopeje u Meksiku '86. .

Selektor Scaloni je odradio odličan posao otkako je prije četiri godine preuzeo mjesto šefa stručnog štaba, a najviše se izdvaja osvojena Copa America godine na Maracani

Mundijal u Kataru počeo je porazom od Saudijske Arabije(1:2) koji kasnije pokazao bezbolnim do kraja turnira, ali je prekinut niz bez poraza koji je trajao 36 utakmica.

Ovaj 44-godišnji trener Gaučosa je i pred meč protiv Hrvatske tražio posaban način da motivše svoje igrače i igrao je i na kartu osjećaja.

Tako se prije tehničkog razgovora prije utakmice i ulaska u autobus za odlazak na stadion pobrinuo da cijela ekipa proživi uzbudljiv trenutak, jedan od onih koji diraju u srce.

Oglasi

Scaloni je krenuo u potragu za maksimalnom motivacijom koju zahtijeva angažman poput večerašnjeg, a koji može definisati karijeru igrača, ali i trenera.

Nakon što je posljednjih dana prikazao mnogo videa o Hrvatskoj kako bi razotkrio njezine slabosti, argentinski selektor je posljednji je put pozvao svoje igrače da vrlo pažljivo pogledaju jedan video.

Igrači su sjeli, a na ekranu su počeli paradirati njihovi rođaci s porukama koje su mnoge rasplakale. Vrlo jake emocije koje će morati pretočiti u napor da dobiju utakmicu o kojoj bi mogli pričati svojim unucima.

Svakako su najveća očekivanja od Lea Messija koji se izjednačio sa Lotharom Matthausom kao rekorderu u ukupnom broju nastupa na svjetskim prvenstvima sa brojkom od 25 mečeva.

Inače, ovaj 35-godišnji kapiten Albicelestea osjeća snažan pritisak Maradone iza sebe jer želi svojoj zemlji donijeti Mundijal nakon 36 godina. U Kataru ima posljednju priliku za to.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi