Hrvati iznenađeni izjavom Zlatana Ibrahimovića: "Razočarao je domovinu svoje majke"

Oglasio se pred polufinalni okršaj

Hrvati iznenađeni izjavom Zlatana Ibrahimovića: "Razočarao je domovinu svoje majke"

Endin Čaušević

Hrvatska i Argentina večeras igraju prvo polufinale na Svjetskom prvenstvu u Kataru i sigurno je da nas i u ovom susretu očekuje mnogo uzbuđenja, a javnost kod naših susreta uzburkala je izjava Zlatana Ibrahimovića koji se oglasio pred večerašnji okršaj

Prvi polufinalni meč na Mundijalu u Kataru igra se od 20 sati na Lusail stadionu nakon čega ćemo saznati prvog finalistu.

Hrvatska želi ponoviti poduhvat od prije četiri godine kada su u Rusiji došli do finala, te u taboru Vatrenih vjeruju da večeras mogu da savladaju i Argentinu i pokažu da zaslužuju biti u finalu.

U četvrtfinalu Hrvati su šokirali sve pobjedom protiv Brazila, a sada će protiv sebe imati Lionela Messija i društvo koji su silno motivisani da konačno dođu do zlata koje se u Argentini čeka od 1986. godine.

Jasno je da bi Messi u slučaju osvajanja Svjetskog prvenstva za mnoge bio vjerovatno najbolji igrač svih vremena jer mu jedino još ta tiula nedostaje u nevjerovatnoj igračkoj karijeri.

Nekako se i osjeti da svi na ovom Mundijalu navijaju na Argentinu i Messija, no sigurno je da će Hrvatska večeras ponovo dati svoj maksimum i neće se tako predati bez obzira ko je na suprotnoj strani.

Oglasi

Da svi žele da Messi konačno osvoji Svjetsko prvenstvo pokazala je i izjava Zlatana Ibrahimovića koja je razočarala javnost u Hrvatskoj.

"Zlatan Ibrahimović ovom je izjavom razočarao Hrvatsku, domovinu svoje majke: Tako je zapisano u zvijezdama!", piše tportalhr.

Pojedini tamošnji mediji nisu najbolje dočekali tu izjavu Ibrahimovića, te su poručili da je legendarni švedski napadač razočarao domovinu iz koje inače dolazi njegova majka Jurka.

"Već je zapisano u zvijezdama ko će osvojiti Svjetsko prvenstvo i svi znate na koga mislim. Leo Messi će podignuti trofej jer je to zapisano", rekao je Ibrahimović pred okršaj Hrvatske i Argentine.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Poznato je da je njegova majka Jurka rokom iz sela Prkos koji se nalazi u okolini Zadra.

Također, zna se i da je njegov otac Šefik iz Bosne i Hercegovine, a priča o tome da je Ibrahimović prije 20-tak godina imao priliku da obuče dres naše reprezentacije je već svima dobro poznata.

Top Komentari

Vamos Argentina,vamos Messi!!!Bosna i Hercegovina je uz Argentinu i Mesija
14 5
tarchi
Uj razočarao domovinu svoje majke.... e yebem vam mamu dnovinarsku u pichku usranu! Nabijem i vas i Hrvatsku na kurazzz lagano. Ne smiješ ništa reći, apsolutno ništa pa ni normalno svoje mišljenje, odmah si protiv govana. Marš u pichku materinu yebem vam od do!
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi