Lionelu Messiju ukinuta suspenzija
Foto - EPA

Može igrati za Argentinu

Lionelu Messiju ukinuta suspenzija

M. Šljivak

Zvijezda Barcelone Lionel Messi imat će mogućnost nastupa za reprezentaciju Argentine u utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Ekvadora.

Kvalifikacije za SP u Kataru počinju narednog mjeseca. Gaučosi prvi meč igraju 8. oktobra u Buenos Airesu protiv Ekvadora i moći će računati na Lionela Messija.

Leo je bio pod suspenzijom Fudbalske federacije Južne Amerike nakon crvenog kartona kojeg je dobio na Copa Americi 2019. godine kojeg je dobio u sukobu sa Garyjem Medelom.

Ipak, iako od tada nije nastupio za reprezentaciju, suspenzije neće biti. Argentinci su dobili potvrdu da je kazna zastarjela i da Messi može igrati.

To je svakako izuzetno dobra vijest za Gaučose pred kvalifikacije u kojima će imati izuzetno težak zadatak da se plasiraju na Svjetsko prvenstvo.

Top Komentari

miki30
Nedo bog da se neplasiraju odmah se malac nadje uvrijedjen oprosti se od repke pa onda ponovo zaigra kad ga oni lijepo zamole kao da ništa nije bilo.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti