Kineski golman danas je nadmašio i Tomislava Piplicu

Nevjerovatno

Kineski golman danas je nadmašio i Tomislava Piplicu

M. Šljivak

Meč azijske Lige prvaka između malezijskog Johora i kineskog Guangzhoua donio je komičan autogol golmana Lipana Hea.

Mladi 21-godišnji čuvar mreže koji je dobio šansu za igru u današnjem meču primio je jedan od najbizarnijih golova ikad. Tačnije, postigao je autogol koji je u rangu legendarnog Tomislava Piplice, ako ga nije i nadmašio.

Nakon jednog udarca igrača Johura Lipan He je odbranio udarac. Ipak, lopta se odbila u zrak i krenula je prema golu, a zatim slijedi očajna reakcija mladog golmana.

Pokušao je na liniji uhvatiti loptu u ruke. Lopta mu je potom 'prošla kroz ruke' i odbila se u mrežu za prednost protivnika od 2:0.

OVDJE pogledajte šta se dogodilo nesretnom golmanu.

Ovakvi golovi se zaista ne dešavaju često.

Oglasi

Tomislav Piplica - nevjerovatni autogol

Autogol koji je do dan danas jedan od najbizarnijih koji su viđeni u svijetu fudbala Piplica je postigao 6. aprila 2002. godine u meču Energie Cottbusa i Borussije iz Monchengladbacha.

Cottbus je bio pred velikom pobjedom. Igrao se 85. minut meča, domaći tim je imao prednost od 3:2, ali se potom Piplica pobrinuo za najslavniji autogol ikad.

Udarac igrača Borussije Marcela Witeczeka je izblok

iran, lopta je poletjela ka nebu i svi su očekivali da je Tomo lagano uhvati u ruke.

Međutim, uslijedio je šok. Piplica se 'izgubio' na trenutak, ostao je ukopan, lopta ga pogađa u glavu i završava u mreži za 3:3 i ulazak bh. golmana u povijest.

"Bio sam siguran da će lopta otići preko prečke. Međutim, desio se nekakav udar vjetra i spustio je loptu prema golu. Pala je na moju glavu i odbila se u gol. Bio sam iznenađen", komentarisao je ovaj autogol Piplica.

Mnogi ovaj autogol smatraju najbizarnijim ikad postignutim. Jednostavno, teško je naći nešto bizarnije, ali srećom po Piplicu Cottbus je te godine izbjegao ispadanje i ovaj gol ga nije skupo koštao.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine apsolutna je legenda Energie Cottbusa. Čak je 11 godina stajao na golu ovog kluba i odigrao je više od 250 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi