Piplica je želio dres Hrvatske prije BiH: Za sve je kriv legendarni Ćiro...

Otkrio u razgovoru za Kicker

Piplica je želio dres Hrvatske prije BiH: Za sve je kriv legendarni Ćiro...

S. Mlaćo
Legendarni Bugojanac Tomislav Piplica u razgovoru za njemački Kicker priznao je da je njegova želja bio dres reprezentacije Hrvatske.

Na kraju se to ipak nije desilo, s obzirom da je Piplica obukao dres BiH, a kasnije je radio i u stručnom štabu naše nogometne reprezentacije.

Ističe da je njegov debi za Hrvatsku spriječio legendarni Miroslav Ćiro Blažević, tadašnji selektor Vatrenih.

"Želio sam igrati za Hrvatsku i bio sam na širem spisku sa još dva igrača. Ćiro je tada rekao da moramo se ošišati, jer smo sva trojica imali dugu kosu. Nisam to želio učiniti, nego sam rekao da ako me treba, on će prihvatiti takvog kakav jesam.

Nisam zaigrao za Hrvatsku, a preostala dva igrača jesu“, priznao je Piplica, te time razočarao mnoge navijače bh. reprezentacije koji su ga mnogo poštovali.

Piplica je ponikao u bugojanskoj Iskri, a zatim otišao u Hrvatsku.

Oglasi

Preko Hrvatske je stigao do Njemačke i svi ga pamtimo po sjajnim partijama u Energie Cottbusu.

Za reprezentaciju BiH je upisao 13 nastupa. Radio je i stručnom štabu kod selektora Safeta Sušića.

Prije par dana bila je 20-ta godišnjica nevjerovatnog autogola koji je postigao.

Cottbus je bio pred velikom pobjedom. Igrao se 85. minut meča, domaći tim je imao prednost od 3:2, ali se potom Piplica pobrinuo za najslavniji autogol ikad.

Udarac igrača Borussije Marcela Witeczeka je izblokiran, lopta je poletjela ka nebu i svi su očekivali da je Tomo lagano uhvati u ruke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, uslijedio je šok. Piplica se 'izgubio' na trenutak, ostao je ukopan, lopta ga pogađa u glavu i završava u mreži za 3:3 i ulazak bh. golmana u povijest.

"Bio sam siguran da će lopta otići preko prečke. Međutim, desio se nekakav udar vjetra i spustio je loptu prema golu. Pala je na moju glavu i odbila se u gol. Bio sam iznenađen", komentarisao je ovaj autogol Piplica.

Top Komentari

Ajax11
Puno njih koji su tada obukli naš dres, to su ucinuli samo zato što ih susjed nije zelio! To je i dan danas tako! Zato nikada sa tim nabojom nisu niti ce igrati za BiH ! Cast izuzetku nekom poput Barbareza itd. Piplice, Hrgovici i bruka njih još, sve su to prodane duše
3 0
Mowzilla
Skutorski otpad
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi