Lippi savjetuje Giggsa: Samo primjeni što si naučio od Fergusona

Zanimljiv trenerski okršaj

Lippi savjetuje Giggsa: Samo primjeni što si naučio od Fergusona

Vrlo zanimljiv trenerski okršaj imat ćemo sutra popodne (po srednjeevropskom vremenu) kada prijateljski meč budu igrale reprezentacije Kine i Velsa. Na jednoj strani sjedit će Marcello Lippi, a na drugoj Ryan Giggs. 

Lippi je dobro poznato i iskusno trenersko ime, dok će Giggsu sutrašnja utakmica biti prva na klupi Velsa. Naravno, bez obzira na to, Vels je u prednosti zbog boljeg igračkog kadra, a Lippi je pred utakmicu jasno dao do znanja Giggsu šta treba uraditi.

"Ne osjećam baš da bih mu trebao dati neki savjet. On je imao najboljeg trenera na svijetu, Sir Alex Fergusona. On samo treba da primjeni ono što je naučio od njega", kratko je poručio Lippi.

Podsjetićemo vas da je Marcello Lippi tokom karijere osvojio brojne trofeje, a najveći su Scudetto (pet puta), Liga šampiona i Svjetsko prvenstvo. Ukoliko Giggs kao trener barem ostvari pola Lippijevog ili Fergusonovog uspjeha, sigurno da neće žaliti što se odazvao ovom pozivu.

Sutrašnja utakmica pomenutih reprezentacija igra se u Nanningu od 12.35 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi