Lista najboljih timova u historiji: Trenutni Liverpool u Top 5

Barca prva

Lista najboljih timova u historiji: Trenutni Liverpool u Top 5

E. Škorić

Postoje generacije igrača koje su se šetale do naslova i osvajale nas svojim igrama, a sada je objavljena lista 15 najboljih timova u historiji.

Na prvom mjestu je Barcelona koju je 2012. godine vodio Pep Guardiola. Sjajna generacija predvođena Lionelom Messijem osvojila je te sezone brojne trofeje, ali je u Ligi prvaka ispala u polufinalu i bila je druga u La Ligi, no način na koji je igrala bio je nevjerovatan.

Smatra se da je ta generacija predvođena s Messijem, Busquetsom, Iniestom, Xavijem, Puyolom, Fabregasom... najbolja u historiji ove igre i da je igrala najelegantniji nogomet.

I drugo mjesto na listi najboljih timova u historiji zauzima tim Pepa Guardiole, ali ne Barcelona nego Bayern u sezoni 2013/14.

Osvojena je Bundesliga, ali i te sezone je Pep ostao bez finala Lige prvaka, pošto su Bavarci ispali u polufinalu, a momčad su predvodili Arjen Robben i Robert Lewandowski sa po 17 bundesligaških golova.

Treći na listi najboljih timova u historiji je Real Madrid iz 2014. godine predvođen Carlom Ancelottijem. Kraljevi su osvojili Ligu prvaka pod vodstvom italijanskog trenera nakon što su u finalu savladali Atletico s 4:1. Ključni igrači u toj sezoni bili su Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Gareth Bale, Sergio Ramos, Luka Modrić, Iker Casillas...

Na četvrtom mjestu je Real Madrid iz 1961. godine pod vodstvom Miguela Munoza, a peto mjesto zauzima trenutni tim Liverpoola predvođen Jurgenom Kloppom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovu zanimljivu listu pogledajte u nastavku:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

morry11
ovo neka budala objavila
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti