Zaboravio Kloppove Redse: Crouchev tim desetljeća Premiershipa nije mogao proći bez iznenađenja

Legendarni napadač izabrao

Zaboravio Kloppove Redse: Crouchev tim desetljeća Premiershipa nije mogao proći bez iznenađenja

A. Čaušević

Legendarni napadač Premiershipa Peter Crouch odabrao je svoj idealni tim desetljeća na izmaku najjačeg ranga engleskog fudbala. 

Crouchev tim nije mogao bez iznenađenja s obzirom da u ekipu između ostalih nije uvrstio Edena Hazarda koji je godinama briljirao u dresu Chealseaja.

Nekadašnji fudbaler Liverpoola kao da je zaboravio na aktuelnu generaciju Redsa s obzirom da u ekipi nema niti jednog igrača iz tima Juergena Kloppa.

Na gol je stavio Davida De Geu, odbranu čine Kyle Walker, John Terry, Vincent Kompany i Ashley Col.

U veznom redu je simbol Liverpoola Steven Gerrard s kojim je Crouch proveo dobar dio karijere te duo iz Manchester Cityja Kevin De Bruyne i David Silva.

Udarni trio u napadu bi predvodila dvojia napadača koja još uvijek terorišu protivničke odbrane Premiershipa Sergio Aguero i Harry Kane te bivši napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney.

"De Gea je četiri puta bio najbolji igrač Uniteda. Njegova konstantnost je bila nevjerovatna, ali mu je pozicija najboljeg u Premiershipu pod prijetnjom", obrazložio je Crouch De Gein izbor.

"Odbrana govori za sebe. Terry i Kompany nikad nisu igrali zajedno, ali niko pored njih ne bi zabio gol, dok je napadača bilo lako izabrati."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Vezni red je bio najteži za izabrati, ali ne postoji ono što ova trojica ne mogu. Kakvu kombinaciju bi oni činili...", kazao je Crouch.

Za trenera desetljeća Crouch je odabrao Pepa Guardiolu, dok je za najboljeg igrača dekade na izmaku izabrao Lionela Messija.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zvjezdan10
Hahah walker
1 0
Rush
....sto....ljudi.....sto....čudi... ....sto....žena....dvesta....sisa....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti