Lista strijelaca Barce u ovoj sezoni izgleda pomalo smiješno

Protivnici časte Katalonce

Lista strijelaca Barce u ovoj sezoni izgleda pomalo smiješno

Barcelona je prije nekoliko sedmica započela jednu novu eru bez Neymara, koji je protekle četiri godine predstavljao jednog od glavnih igrača katalonskog kluba.

Uprkos njegovom odlasku, Barca je u novu sezonu krenula pobjedama, ali stiče se utisak da će Neymar ipak nedostajati ovom klubu jer, barem za sada, Messi gotovo sam vuče cijelu ekipu i nema adekvatnu podršku čak ni u liku Luisa Suareza.

To dokazuje i lista strijelaca Barcelone u ovoj sezoni, koja izgleda pomalo smiješno, ne samo iz razloga što Messi ima čak deset golova više od svog prvog pratioca Suareza. Argentinac je u prvih deset utakmica postigao 12, a Suarez dva pogotka.

Ono što je još interesantnije jeste da drugo mjesto liste Barcinih strijelaca zapravo pripada fudbalerima ekipa s kojim su se Katalonci sastajali. Protivnici su na startu nove sezone propisno počastili Barcelonu sa čak četiri autogola. Naravno, govorimo o svim takmičenjima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osim Luisa Suareza, po dva gola su ove sezone postigli Denis Suarez i Paulinho, a po jedan Roberto, Rakitić i Pique.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi