Litva bolja od Slovenije

Eurobasket 2009

Litva bolja od Slovenije

Slovenija je doživila svoj prvi poraz u pripremnim susretima za odlazak na Eurobasket u Poljsku. Bolji od Slovenije bili su košarkaši Litvanije. Izabranici Ramunasa Butautasa bili su mnogo bolji protivnik u svim segmentima igre, tako da su Slovenci na kraju i dobro prošli. Rezultat 81:75 mogao je biti mnogo ubjedljiviji.

Od samog početka utakmice Litvanci su kontrolirali igru, a u jednom trenutku su Litvanci imali prednost i od 15 poena razlike. Ipak, Slovenija jednom dobrom serijom od 10:0 vraća se u igru, ali nije imala snage da napravi potpuni preokret. 

Litvanije je imala čak 17 skokova više od Slovenije, što posebno treba da brine selektora Juru Zdovca. Ipak, ono što najviše veseli Zdovca jeste povratak Saše Vujačića, koji je odigrao svoje prve minute za nacionalni tim nakon odležane povrede. 

Kod Litvanije su najefikasniji bili Martinas Petravicius sa 16 i Mindaugas Lukauskis sa 12 poena, dok su kod Slovenije bolji od ostalih bili Jaka Lakovič i Goran Dragič sa po 14 poena. Slovenije danas igra protiv Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.