Litvanci kupuju hrvatski klub?

Pregovori u toku

Litvanci kupuju hrvatski klub?

Hrvatski klub Šibenik mogao bi uskoro biti prodan investitorima iz Litvanije.

Kako pišu regionalni mediji, u toku su pregovori Žalgirisa i Šibenika, a litvanski gigant bi mogao kupiti 90 do 94,5 posto dionica hrvatskog drugoligaša, za koji je u prošlosti nastupao veliki broj bh. fudbalera poput Zeca, Alispahića...

"Već godinu dana pregovaramo s potencijalnim ulagačima, na to smo potrošili puno energije, a sve s ciljem da klubu osiguramo stabilnu budućnost. S obzirom da sam ja još uvijek prvenstveno zadužen za sportski dio, tehničke detalje pregovora s Litavcima ne znam, ali znam da se vode ozbiljni razgovori po pitanju njihovog ulaska u klub. Moramo se nadati da će biti bolje", kazao je Ivo Krečak, član uprave HNK Šibenik.

Više o svemu bi se trebalo znati 19. decembra, kada će biti održana sjednica šibenskog gradskog vijeća.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi