Litvanci tricama slomili Srbiju
Važna pobjeda sa selekciju Litve

Drugi poraz Srbije u nizu

Litvanci tricama slomili Srbiju

M. Maksimović

U posljednjem susretu danas u grupi E, Litva je na krilima svojih navijača i sjajnog šuta za tri poena nadigrala Srbiju 100:90. Litvanci su za tri poena šutirali 11/20, a ekipu je predvodio Mantas Kalnietis sa pet pogođenih trica.

Upravo su tricama, Litvanci ostvarili prvu osjetniju prednost sredinom druge trećine. Kalnietis je pogodio za 38:33, Pocius za 41:34. Da će Srbija imati velikih problema u ovom susretu pokazala je i treća dionica u kojoj opet Litvanci kada treba mogu pogoditi tricu, Kalnietis je ubacio još jednu za +13.

Nakon toga Srbija se nije uspjela vratiti u utakmicu, a pitanje pobjednika je bilo riješeno 2:12 prije kraja kada Jasaitis poentira za velikij 97:83. Nenad Krstić je utakmicu zaključio sa 21 poenom, po 16 su postigli Miloš Teodosić i Duško Savanović.

Litvanci su imali pet igrača sa više od 13 ili više poena. Kalnietis je predvodio ekipu sa 19 uz 7 asista, poen manje je imao na kontu sjajni mladi 19 - godišnji Jonas Valanciunas, dok je veteran Sarunas Jasikevicius bio treći strijelac sa 14 poena. Uz Pociusa, 13 poena je dodao Jankunas uz 7 skokova. Ova pobjeda Litvancima može biti itekako važna kada je u pitanju borba za četvrtfinale, dok Dušan Ivković ima razloga za zabrinutos, ovo je drugi poraz Srbije zaredom, a naredni protivnik je Španija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.