Litvanija bez problema protiv Lihtenštajna

Grupa G kvalifikacija za SP

Litvanija bez problema protiv Lihtenštajna

Edmir Škorić

Nogometna reprezentacija Lihtenštajna upisala je i šesti poraz u kvalifikacijama za SP, te ostaje prikovana za dno tabele u grupi G. 

Prva utakmica osmog kola evropskih kvalifikacija za odlazak na Mundijal u Brazil 2014. godine u našoj grupi (G) odigrana je između Litvanije i Lihtenštajna.

Očekivano je domaćin slavio, no sa "samo" dva gola u mreži slabašnog gosta. Matulevičius je bio strijelac vodećeg gola u 18. minuti.

Konačan rezultat postavio je Kijanskas pet minuta prije odlaska na odmor. Litvanija ima osam bodova i trenutno zauzima četvrtu poziciju, dok Lihtenštajn ima samo dva boda uz gol-razliku 3:19.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kvalifikacije za SP, grupa G: 

Litvanija - Lihtenštan 2:0 (Matulevičius 18, Kijanskas 40)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.