Litvanija - Sljedeća prepreka na putu do Brazila

Ekipa skoro duplo jeftinija od Edina Džeke

Litvanija - Sljedeća prepreka na putu do Brazila

A. Haznadarević

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine, u četvrtom kvalifikacionom susretu za Svjetsko prvenstvo 2014 godine, na stadionu Bilino polje u Zenici će dočekati selekciju Litvanije.

Ova reprezentacija je trenutno četvrtoplasirana u grupi G sa osvojena četiri boda, dok su naši reprezentativci na čelu sa sedam bodova, baš kao i selekcije Slovačke i Grčke, s tim što naši Zmajevi imaju daleko najbolju gol razliku.

 

Litvanci su u prvom kolu kvalifikacija slavili na gostovanju kod Lihtenštajna rezultatom 2:0, dok su istim rezultatom poraženi u Grčkoj.

 

U trećem, posljednjem susretu, naši naredni protivnici su na svom stadionu remizirali sa Slovačkom rezultatom 1:1.

 

Selektor Csaba Laszlo je u kvalifikacije za Mundijal ušao sa sljedećim igračkim kadrom:

 

Golmani:

Karčemarskas, Šetkus, Zubas.

Odbrana:

Andriuškevičius, Borovskis, Chvedukas, Freidgeimas, Kijanskas, Klimavičius, Stankevičius, Žaliūkas.

Vezni:

D. Česnauskis, E. Česnauskis, Mikoliūnas, Panka, Pilibaitis, Radavičius, Šemberas.

Napad:

Danilevičius, Labukas, Novikovas, Rimkevičius, Šernas.

 

Ekipa koja će u utorak biti nasuprot Sušićevih Zmajeva, zajedno vrijedi nešto više od 15 miliona eura, što je skoro duplo manje samo od našeg napadača Edina Džeke.

 

Upravo je golman Litvanaca Žydrūnas Karčemarskas najskuplji igrač naših narednih rivala a njegova vrijednost se procijenjuje na oko 3,2 miliona eura. Inače Karčemarskas je saigrač našeg dvojca Medunjanin - Ibričić u turskom Gaziantepsporu.

 

Ipak, ne treba potcijeniti i unaprijed otpisati Litvance, budući da je njihova snaga u kolektivu, a u dosadašnjem dijelu kvalifikacija veznjak Edgaras Česnauskis je bio prvi strijelac ekipe sa dva postignuta pogotka, dok je defanzivac Marius Žaliukas dodao još jedan gol.

 

Zanimljiv je podatak i to da se nijedan od litvanskih napadača u prethodna tri meča još uvijek nije upisao u listu strijelaca.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

Susret reprezentacija Bosne i Hercegovine i Litvanije, odigrat će se u utorak 16. oktobra na stadionu Bilino polje u Zenici, a ne treba ni spominjati to da su karte za ovaj susret već davno rasprodane, te da će naši momci imati ogromnu podršku kao i uvijek. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.