Litvanski mediji: Možemo se odbraniti od BiH kao i Grčka

Analize litvanskih medija uoči večerašnjeg susreta

Litvanski mediji: Možemo se odbraniti od BiH kao i Grčka

Litvanski mediji su se potrudili da pred večerašnji susret analiziraju igru naše fudbalske reprezentacije i da naprave kratak osvrt na dosadašnje kvalifikacione susrete naših Zmajeva.

Naravno, na tapeti litvanskih stručnjaka našao se ofanzivni dio našeg tima, koji je prema njihovim riječima, najjača karika reprezentacije.

 

U utakmici sa Lihtenštajnom, kako govore litvanski mediji, je sve bilo gotovo već nakon prvih 45 minuta. Na semaforu je stajalo 0:4, a drugo poluvrijeme je poslužilo samo za nastavak predstave naše sjajne ofanzivne linije. Također, naši momci su dobili pohvale i za utakmicu sa Latvijom. Napad je još jednom uradio sjajan posao postigavši četiri gola.

 

Ipak, prema litvanskim medijima, naš napad se u okršaju sa grčkom odbranom u potpunosti raspao te naš večerašnji protivnik bi upravo u jakoj odbrani mogao da traži povoljan rezultat za sebe.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

Naime, cilj Litvanaca večeras će biti da ne prime gol, a oni smatraju da baš poput Grčke, mogu to uraditi.

"Utakmica protiv Lihtenštajna nam je pokazala da možemo u isto vrijeme igrati dobru odbranu i postizati golove. Ovaj susret nam je dao samopouzadnje i smanjio je pritisak Sada je pred nama jako težak meč protiv Bosne i Hercegovine, tako da moramo ostati mirni i ne smijemo se prepasti", rekao je selektor litvanske reprezentacije, Csaba Laszlo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.