Livaja najbolji igrač HNL-a, a ovo priznanje osvajao je i sadašnji igrač Željezničara
ARHIVA - Livaja u dresu AEK-a, a Zec u dresu reprezentacije BiH

Kapiteni su izabrali

Livaja najbolji igrač HNL-a, a ovo priznanje osvajao je i sadašnji igrač Željezničara

A. Beganović

Ofanzivni fudbaler Hajduka, Marko Livaja, proglašen je za najboljeg igrača HNL-a u izboru kapitena klubova koji se takmiče u leitnom rangu hrvatskog fudbala.

Pred kraj svake godine kapiteni hrvatskih prvoligaših klubova tradicionalno biraju najboljeg igrača, a u ovoj godini najviše glasova je osvojio pomenuti Livaja.

On je osvojio 76 bodova, 20 više od drugoplkasiranog igrača Rijeke Josipa Drmića, dok je treće mjesto u izbora kapitena hrvatskih klubova osvojio Dinamov napadač Bruno Petković (50 bodova).

Tako je jedan igrač Hajduka po prvi put osvojio ovu prestižnu nagradu, a po prvi put ovaj izbor je organizovan 2003. godine kada je za najboljeg proglašen Niko Kranjčar. Prošle godine za najboljeg je proglašen fudbaler Dinama Arijan Ademi.

Ukupno je 11 puta nagradu osvojio fudbaler Dinama, pet puta fudbaler Rijeke, te po jednom fudbaler Šibenika i Zadra.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zanimljivo, da je fudbaler Šibenika koji je od strane kapitena hrvatskih ekipa proglašen za najboljeg igrača HNL-a bosanskohercegovački napadač koji sada nastupa za Željezničar, Ermin Zec. On je titulu najboljeg osvojio 2009. godine.

Nekadašnji bh. reprezentativac je za Šibenik ukupno odigrao 79 utakmica i pritom je postigao 33 pogotka kojima je dodao i 11 asistencija. Osim za Šibenik i Željezničar, u karijeri je Zec nastupao za Iskru iz Bugojna, Genclerbirligi, Gabalu, Karabukspor, Rijeku, Gaziantep i Balikesirspor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi