Livaković izvadio Gojaka, Dinamu penal lutrija
Foto: EPA

Drama u Rumunjskoj

Livaković izvadio Gojaka, Dinamu penal lutrija

S. Bošković

Kompletirana su druga pretkola kvalifikacija za grupnu fazu Lige prvaka.

Susret između Dinama i Cluja riješio se tak nakon izvođenja penala. Zagrepčani su poveli preko Gojaka u 14. minuti igre, a domaći tim je izjednačio u 64. minuti preko Pereire, čime su se nadoknadili promaši penal na početku drugog dijela. 

Dvanaest minuta prije kraja Kastrati pogađa za Dinamo, ali onda u posljednjoj minuti, u sudačkoj nadoknadi pogađa Debeljuh i odvodi meč u produžetke u kojima nije bilo golova.

Prvi penal šutirao je Petković, te je bio precizan, a istom mjerom uzvraća i Vinicius. Drugu seriju otvorio je Leovac sigurnim udarcem, a onda je Đoković loše šutirao, no lopta ulazi u mrežu. Na sredini penal serije precizan je bio Ademi, ali i Rondon pogađa za 3:3. Nakon toga, Stojanović sigurno pogađa, a onda pogađa i bh. internacionalac Mateo Sušić. Peti izvođać za Dinamo je bio Amer Gojak kojem je golman Cluja odbranio jedanaesterac. Nakon toga, Livaković je spasio Gojaka, kojem je pao kamen sa srca, kada je golman Dinama skinuo penal Golofci.

Šesti izvođać bio je Dilaver koji je rutinski pogodio, ali siguran je i Deac. Sedmu seriju otvorio je Gvardiol koji je također pogodio, a tragičar domaćeg tima bio je Boli koji je loptu poslao daleko preko gola, a ujedno i poslao Dinamo u treće pretkolo Lige prvaka. 

Veliko iznenađenje drugog pretkola priredili su fudbaleri Ferencvaroša koji su u gostima savladali Celtic rezultatom 2:1. Gosti su poveli preko Sigera nakon sedam minuta igre, a početkom drugog poluvremena izjednačio je Christie, dok se za iznenađenje pobrinuo Nguen koji je pogodio za 2:1. Svih 90 minuta u dresu Ferencvaroša odigrao je bh. internacionalac Adnan Kovačević.

Pored toga, iznenađenje je priredila i ciparska Omonia koja je na gostovanju nakon produžetaka izbacila Legiju rezultatom 2:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Lokomotiva, kao drugi predstavnik Hrvatske je poražena na domaćem terenu od Rapida iz Beča, a jedini gol je postigao Kara u 32. minutu igre. U 64. minuti na teren je ušao i bh. fudbaler Srđan Grahovac.

U treće pretkolo ide i Young Boys koji je sa 3:1 savladao Klaksvík, a tamo će se naći i mađarski Midtjylland koji je izbacio Ludogorets sa 1:0.



Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

87618
Svaka cast Dinamo , sa igracem manje 70 min. , kapa do poda .
6 0
opca123
E moj Gojak, kod prvog gola Cluja ti vračaš loptu 2 puta stoperu a ispred sebe imaš 100 kvadrata za krenuti naprijed, normalno da će pasti gol. I tako jedno 10 puta na utakmici. Kakav je to veznjak koji se boji pogledati prema naprijed.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi