Gosti zabili samo na jednom meču: Poznati prvi učesnici drugog pretkola LP

Sarajevo saznalo mogućeg rivala

Gosti zabili samo na jednom meču: Poznati prvi učesnici drugog pretkola LP

A. Čaušević

Prve eliminacione utakmice prvog prekola UEFA-ine Lige prvaka za sezonu 2020/21 odigrane su večeras. Gosti su uspjeli zabiti golove na samo jednom meču. 

U najefikasnijem meču večeri Dynamo Brest je sa 6:3 pobijedio Astanu. Prvak Bjelorusije će u drugom pretkolu igrati protiv boljeg iz duela Connah's Quay Nomads - Sarajevo.

Dalje je očekivano prošla Crvena zvezda koja je pobijedila Europu sa visokih 5:0. Stvarali su gosti otpor u prvih pola sata, a onda je došao do izražaja kvalitet domaćih.

Ben je sa tri uzastopna gola riješio sve dileme oko pobjednika. Napadač "crveno-belih" je pogađao u 35., 44. i 52. minuti. Do kraja meča dvostruki strijelac je bio Ivanić.

Najubjedljiviji je bio Celtic. Prvak Škotske je po tri puta u oba poluvremena zabio golove Reykjaviku i slavio sa konačnih 6:0. Elyounoussi i Edouard su zabili po dva, a Julien i Taylor po jedan gol.

Legija se mučila s prvakom Sjeverne Irske, Linfieldom, ali je na kraju ipak uspjela nekako proći dalje. Ključan detalj na meču bio je u 82. minuti kada je pogodio Kante.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Plasman u drugo pretkolo osigurao je i Qarabag. S obzirom na vremensku zonu prvak Azerbejdžana je bio prvi koji je prošao dalje pobijedivši Sileks sa visokih 4:0. Romeru, Emreli i dva puta Guerrier su bili strijelci za domaće.

Preostali mečevi uključujući i onaj Connah's Quay Nomads - Sarajevo se igraju sutra. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti