Potvrđene crne vijesti: Jurgenu Kloppu nije dobro kada ih je saznao!
Jurgen Klopp do kraja 2023. godine neće moći računati na svog prvog golmana, Alissona Beckera.

Alisson "out" do kraja godine

Potvrđene crne vijesti: Jurgenu Kloppu nije dobro kada ih je saznao!

E. Ganibegović

Liverpool je uspio izvući bod na Etihadu u subotu, no Jurgen Klopp zadesile su druge glavobolje. Danas su potvrđene loše vijesti kojih su se pribojavali na Anfieldu.

Prije dva dana derbi Premier lige igrali su Manchester City i Liverpool. Gosti su uspjeli spasiti bod (1:1) preko Alexandera-Arnolda, nakon što je Manchester City vodio preko Haalanda.

Međutim, druge stvari mogu da muče tim s Anfielda. Naime, povrijeđen je Alisson i sada je potvrđeno da će s terena izbivati do kraja 2023. godine.

Ovaj golman je igrao dvije utakmice po 90 minuta za Brazil, a onda je po povratku pružio i sjajnu partiju protiv Manchester Cityja i u nekoliko navrata spasio svoj tim.

Pred kraj utakmice osjetio je određene bolove. No, morao je završiti utakmicu jer su Redsi do tog momenta iskoristili pravo na sve izmjene.

"U ovom trenutku nemam pojma šta mu se dogodilo. Razgovarao sam s njim i rekao mi je nešto osjeća, ali moramo sačekati rendgenski snimak", rekao je Klopp nakon utakmice s Građanima.

Oglasi

Nažalost po njega, potvrđeno je da je Brazilac teže povrijeđen. Neće se na teren vratiti prije januara 2024. godine. 

Alisson je ove sezone 28 puta branio za Liverpool i na 10 mečeva je sačuvao mrežu netaknutom. Primio je 22 gola.

Ko će na gol Liverpoola?

Caoimhin Kelleher trebao bi braniti dok je Alisson Becker odsutan. Ove sezone branio je tri puta u Evropskoj ligi i dva puta u EFL Cupu, te primio sedam golova i nijednom nije sačuvao mrežu.

Radi se o 25-godišnjem Ircu koji je u Liverpool stigao još 2015. godine kao 17-godišnjak iz irskog Ringmahona. Sada će mu se ukazati sjajna prilika da se pokaže na velikom nivou.

Liverpoolu za tri dana slijedi duel s LASK-om u Evropskoj ligi, a onda tri duela u Premier ligi i to protiv Fulhama, Sheffielda i Crystal Palacea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Završit će 14.12. nastup u grupnoj fazi Evropske lige protiv Royale Uniona, pa slijedi ligaški derbi protiv Manchester Uniteda.

Do kraja godine još slijede dueli s West Hamom u EFL Cupu, te Arsenalom i Burnleyjem u ligi. Prvog januara na Anfieldu će se igrati duel protiv Newcastlea.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi