Klopp nije gledao Salahov penal, čuo huk s tribine i krenuo da slavi, pa shvatio šta se desilo

Reakcija hit na društvenim mrežama

Klopp nije gledao Salahov penal, čuo huk s tribine i krenuo da slavi, pa shvatio šta se desilo

E. Čaušević

Liverpool je večeras na Anfieldu uspio da dođe do remija protiv Arsenala (2:2) iako je domaći tim već nakon pola sata gubio sa 2:0. Tragičar je mogao biti Mohamed Salah koji je promašio penal, a hit na društvenim mrežama postala je reakcija Jurgena Kloppa koji je mislio da je Egipćanin dao pogodak.

Arsenal je već u osmoj minuti utakmice vodio sa 1:0 nakon što se Martinelli odlično snašao u kaznenom prostoru Redsa i pogodio je mrežu Alissona.

Do drugog gola londonski klub dolazi u 28. minuti. Ovaj put Martinelli je asistirao, a glavom sjajno za 2:0 pogađa Gabriel Jesus i činilo se tada da Arsenal sigurno ide ka pobjedi.

Međutim, u finišu prvog poluvremena Liverpool je smanjio na 1:2 kada je Henderson poslao loptu u peterac gostiju gdje je bio Mohamed Salah koji bez problema šalje loptu u mrežu gostujućeg kluba.

Salah je imao na početku drugog poluvremena da Liverpool potpuno vrati u meč jer su domaći izborili penal, ali Egipćanin se nije proslavio.

Namjestio je loptu na bijelu tačku, ali je šutirao tik pored stative gola Ramsdalea i ostalo je 2:1 za goste iz Londona.

Oglasi

Klopp ovaj penal nije mogao ni da gleda i kada je čuo huk s tribine gdje su navijači Arsenala koji su slavili promašaj Salaha pomislio je da je Egipćanin zabio gol, ali kada se okrenuo shvatio je šta se desilo.

Trener Liverpoola je čak počeo da slavi jer je mislio da je Salah postigao pogodak, no potom se zbunjeno pitao šta se dešava i shvatio je da je njegov igrač promašio penal.

[twitter]https://twitter.com/MessiMX30iiii/status/1645107009153376256[/twitter]

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, Liverpool je u samom finišu utakmice došao do 2:2, a junak je bio rezervista Roberto Firmino koji je zabio gol za konačan rezultat.

Redsi su u sudijskoj nadoknadi čak mogli do preokreta jer su imali nekoliko velikih prilika, ali je Ramsdale spektakularnim odbranama uspio da spasi Arsenal koji je na kraju došao do jednog boda na Anfieldu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi