Dječak koji je režirao potop Barcelone danas je vrhunski golgeter

Velika budućnost kluba

Dječak koji je režirao potop Barcelone danas je vrhunski golgeter

Haris Zilić

Većini fudbalskih zaljubljenika još uvijek u glavi je revanš duel polufinala Lige prvaka između Liverpoola i Barcelone 2019. godine.

Redsi su nakon poraza na Nou Campu od 3:0 slavili u revanšu sa 4:0 izborili plasman u finale, a slavu je pokupio Trent Alexander Arnold koji je izveo najbolji korner u historiji fudbala.

Brzom reakcijom dodao je loptu Origiju koji je pogotkom zapečatio sudbinu Barcelone, ali veliku ulogu kod pomenutog gola odigrao je dječak koji je sakupljao lopte.

Naime riječ je Oakleyu Cannonieru koji je brzinski na "foru" dao loptu Arnoldu dok se odbrana Barcelone još nije postavila i tako omogućio beku Liverpoola da izvede korner za pamćenje.

Pomenuti Cannoier tri godine kasnije velika je nada Liverpoola. Ovaj 17-godišnjak najbolji je strijelac U18 tima Liverpoola i ove sezone je na 29 utakmica u svim takmičenjima postigao 23 gola i već je trenirao sa prvim timom.

Neće biti iznenađenje ako ga Klopp naredne sezone uvrsti u roster prvog tima u nekim utakmicama Premiershipa ili Kup takmičenja, a 2021. godine potpisao je i profesionalni ugovor sa Redsima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oakley je postao junak Liverpoola u toj nevjerovatnoj noći na Anfieldu, a nije isključeno da uskoro postane ljubimac navijača i momak koji će i sam na terenu biti noćna mora za protivnike.

Ako se po jutru dan poznaje sigurno da ima fudbalski vic, ali i potrebnu drskost da bude odličan fudbaler.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sars33
Ovaj Arnold stvarno strasan igrac
5 1
salt_city
Momak je normalno dodao loptu, nije ni planirao neki brz korner, pogledajte snimku.. sjecam se jednom brzo izvedenog auta kada je momak koji skuplja lopte brzo dodao i akcija se odigrala, ali ovo ni blizu tome..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi