Više ne brinu da li će Dembele produžiti ugovor: Barcelona pronašla odličnu zamjenu za Francuza!

Brazilac na meti Katalonaca

Više ne brinu da li će Dembele produžiti ugovor: Barcelona pronašla odličnu zamjenu za Francuza!

Endin Čaušević

U Barceloni se još uvijek nadaju da će Ousmane Dembele produžiti svoj ugovor i ostati u klubu.

Poznato je da Dembele s Barcelonom ima saradnju do kraja ove sezone i kako stvari stoje na ljeto će bez obeštećenja da promijeni klub.

Međutim, nakon što je s Xavijem postigao odličan odnos mnogi se nadaju da će upravo to preokrenuti stvari i da će Dembele na kraju sezone pristati da produži svoj ugovor i ostane u Barceloni.

No, jasno je da u katalonskom klubu ne smiju biti previše opušteni, a španski mediji pišu da već imaju rezervnu opciju ukoliko Dembele odlučio da karijeru nastavi u nekom drugom klubu.

Katalonski Sport je objavio da se na meti Barcelone nalazi Raphinha koji pruža odlične partije u dresu Leedsa. Jasno je da će Brazilac napustiti Leeds ovog ljeta, a čini se da bi Barcelona mogla biti njegova naredna destinacija.

I Fabrizio Romano je objavio danas da je Raphinha pokazao želju da na ljeto ide u Barcelonu, te su pregovori već počeli.

U sve je uključen i nekadašnji igrač katalonskog kluba Deco, a postalo je jasno da Raphinha nema ništa protiv dolaska na Camp Nou. Ipak, Barcelona još uvijek nije kontaktirala Leeds i pričala s njima na tu temu, ali se očekuje ubrzo da će ih kontaktirati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kako pišu mediji u Španiji ukoliko Barcelona odluči da kupi Raphinhu morat će za njega platiti oko 35 miliona eura.

Ranije se ovaj fudbaler povezivao s prelaskom u Chelsea i tu je skoro sve bilo dogovoreno, ali su pregovori stali zbog problema u kojima se našao londonski klub zbog sankcija koje je dobio.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirT
Gluplji su ovi iz Barcelone ako ovom produze ugovor.Nema sta nije radio i oni mu opet popuste.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi