Liverpool bio "zagrijan" da proda Shaqirija Romi, ali onda ih je kontaktirao Klopp

Švicarac ostaje na Anfieldu

Liverpool bio "zagrijan" da proda Shaqirija Romi, ali onda ih je kontaktirao Klopp

E. Čaušević

Švicarski reprezentativac Xherdan Shaqiri u dosadašnjem dijelu sezone nije se baš naigrao u Liverpoolu.

Ovaj 28-godišnji ofanzivac odigrao je svega 174 minute u Premiershipu za Redse i uspio je postići jedan gol. No, jasno je da pored Manea i Salaha za njega baš i nema toliko mjesta u početnoj postavi kluba s Anfielda.

Zbog toga su sve češće špekulacije da će Shaqiri napustiti Redse već u januaru, ali Jurgen Klopp ne želi ga pustiti prije kraja sezone što je pokazao jučer.

Naime, engleski mediji prenose da je Roma poslala zvaničnu ponudu za Shaqirija, ali da je to Liverpool odbio nakon što je Klopp poručio da Švicarac jednostavno nije na prodaju. Navodno, čelnici kluba su bili zainteresovani da ga prodaju, no čini se da Klopp ima zadnju riječ u tome.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Roma želi ekspresno pronaći krilnog napadača nakon što je tešku povredu zadobio Nicolo Zaniolo. Čini se da je Shaqiri za njih bio idealan izbor, ali Klopp ga jednostavno ne želi pustiti prije završetka ove sezone.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi