Romino prokletstvo!

Nevjerovatan podatak

Romino prokletstvo!

Admin Čaušević
Teme:

Pokidati križne ligamente je najteža povreda koja može zadesiti nekog fudbalera jer ga čeka najmanje šest mjeseci pauze. 

Upravo prokletstvo "križnog ligamenta" prati Romu posljednjih godina. Čak 16 igrača rimskog kluba je u periodu od skoro šest godina zaradilo tu vrsu povrede.

Radi se devet igrača iz prvog te sedam igrača iz mladog tima Vučice, posebno se to odnosi na fudbalere iz posljdnje linije.

Dva puta ligamente je pokidao Kevin Strootman, isto toliko Alessandro Florenzi, a po jednom Antonio Rudiger, Emerson, Mario Rui, Rick Karsdorp, Luca Pellegrini te sinoć Nicolo Zaniolo.

Zaniolo je danas uspješno operisan te već sutra počinje s periodom oporavka koji će trajati sigurno nekoliko mjeseci.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Križne ligamente je pokidalo i niz mladih igrača: Calafiori, Nura, Capradossi, Bianda, Tumminello, Ponce i Bouah dva puta.

Romino proklestvo je počeo u martu 2014. godine. Tada je ligamente pokidao Strootman, prvi put se vratio u novembru, a nakon čega je morao pauzirati još godinu i pol. Holanđanin trenutno nastupa za Marseille.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi