Nastavlja se očaj Redsa na Anfieldu: I Chelsea pobijedio Liverpool

Mount igrač odluke

Nastavlja se očaj Redsa na Anfieldu: I Chelsea pobijedio Liverpool

E. Čaušević

Fudbaleri Chelseaja večeras su u gostima pobijedili Liverpool sa 1:0 u derbiju 29. kola engleskog Premiershipa.

Prvu šansu na meču imali su igrači londonskog kluba kada je Werner pokušao s ruba kaznenog prostora, ali lopta je otišla preko kola Alissona.

Chelsea ponovo prijeti u 16. minuti kada je u šansi još jednom bio Werner, ali Alisson je sjajno uspio da zaustavi njegov udarac.

Gosti su u 24. minuti uspjeli da povedu sa 1:0 kada je Werner savladao Alissona nakon asistencije Jorginha, no VAR je na kraju poništio ovaj pogodak zbog milimetarskog ofsajda.

Međutim, Chelsea je uspio da povede sa 1:0 u samom finišu prvog dijela. Kante je poslao sjajnu dugu loptu za Mounta koji postiže prelijep pogodak za 1:0 i veliko slavlje Plavaca.

Liverpool je dosta dobro otvorio drugi dio igre. Domaći su u 49. minuti tražili penal kada je lopta u ruku pogodila Kantea, ali je sudija samo odmahnuo rukama.

Chelsea ponovo prijeti u 54. minuti kada je Ziyech šutirao, a loptu s gol-linije izbija jedan od igrača Redsa. Plavci su odličnu šansu imali i u 77. minuti kada je Werner izašao sam ispred Alissona, ali je Brazilac bio siguran.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool je imao posjed do kraja meča, ali nisu uspjeli ozbiljnije da zaprijete golu Mendyja, te su nastavili s očajnim rezultatima na Anfiledu u 2021. godini.

Chelsea je sada na četvrtoj poziciji sa 47 bodova, dok je Liverpool tek sedmi i ima četiri boda manje.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nimre9
Falio i njima sudija kao i Utd smradovima
4 6
dadoredsi
Celzi ima srece za Redse nije sviran cist penal kao prosli put protiv MU.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi