Liverpool daje bogatstvo za veznjaka Leipziga

Kloopova želja je gvinejski internacionalac

Liverpool daje bogatstvo za veznjaka Leipziga

D. Rakanović

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp već je počeo tražiti pojačanja za narednu sezonu u kojoj će igrati Ligu prvaka. 

Na listi želja, između ostalih, je i vezni igrač Leipziga Naby Keita. Britanski Mirror tvrdi da su Redsi spremni platiti 50 miliona funti za ovog internacionalca iz Gvineje. 

Keita je bio jedan od najboljih igrača Leipziga ove sezone, pa je i logično da klub za njegove usluge traži ogroman novac, kako bi odbio Liverpool, ali je Kloop spreman platiti 50 miliona funti kako bi ovaj vezista završio na Anfieldu. 

Problem može predstavljati ugovor kojeg Keita ima sa svojim klubom, a on traje do ljeta 2020. godine. 

Keita je ove sezone nastupio na 31 utakmici u Bundesligi i postigao je osam pogodaka i imao isto toliko asistencija. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Leipzig je došao prošlog ljeta iz Red Bull Salzburga za 15 miliona eura, a u karijeri je nastupao još za Istres i Horoyu. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi