Liverpool dobio novu "devetku"
Foto: EPA

Firminu broj devet

Liverpool dobio novu "devetku"

M. Šljivak

Fudbaleri Liverpoola u novoj sezoni engleskog Premiershipa ponovo će biti jedan od glavnih kandidata za sami vrh prvenstvene tabele.

Redsi već dvije i po decenije čekaju na naslov prvaka, a s novim pojačanjima će pokušati da konačno dođu na vrh engleske Premier lige.

Najzvučnije ime za sada je Mohamed Salah, koji je stigao iz Rome i koji će u narednoj sezoni nositi dres s brojem 11.

Ovaj broj je u prošloj sezoni nosio Brazilac Roberto Firmino. Ipak, Brazilac je dobrovoljno prepustio svoj broj Egipćaninu, a on će u narednoj sezoni biti devetka Redsa.

On je to večeras službeno objavio na Facebook stranici, pa će tako nakon jedne sezone "devetka" Redsa biti ponovo zauzeta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U prethodne dvije sezone dres sa brojem devet su nosili Rickie Lambert i Christian Benteke, ali se oni nisu posebno iskazali, te su napustili Liverpool.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi