Liverpool drži prvo mjesto, pali i Wolvesi na Molineuxu
(Foto: EPA) Liverpool je došao do nove pobjede, a Salah do prvog mjesta na listi najboljih strijelaca Premier lige sa 11 golova na svom kontu...

Premier liga, 18. kolo

Liverpool drži prvo mjesto, pali i Wolvesi na Molineuxu

Osamnaesto kolo Premier lige otvoreno je duelom Wolverhamptona i Liverpoola na Molineuxu, a Redsi su bili uspješniji i slavili pobjedu rezultatom 0:2.

Neugodni Wolverhampton, koji posebno dobro igra protiv velikana, danas ipak nije mogao ništa lideru engleskog šampionata, iako su domaći otvoreno i agresivno ušli u susret.

Imali su Wolvesi više prilika u prvom dijelu, prijetili su Traore, Saiss i Jonny, ali je mreža gola Liverpoola mirovala, dok su Redsi svoju najozbiljniju šansu u prvom dijelu iskoristili i došli do vodstva.

Igrala se 18. minuta kada je Mane odlično proigrao Fabinha, a Brazilac poslao prizeman centaršut sa desnog boka. Na pravom mjestu se našao Salah koji je majstorski krunisao sjajnu akciju svoje ekipe za vodstvo od 0:1.

Minimalnom prednošću Liverpoola se otišlo na odmor, a drugo poluvrijeme je donijelo nešto manje uzbuđenja. Pokušavao je Wolverhampton stići do poravnanja, ali nije uspijevao ozbiljnije ugroziti Alissona.

Sa druge strane, Liverpool je dosta lako riješio sve dileme oko pobjednika u 68. minuti. Salah je poslao odličnu loptu u kazneni prostor Wolvesa, a Van Dijk sjajno utrčao i pogodio za, ispostavilo se, konačnih 0:2.

Liverpool nakon ove pobjede ima 48 bodova i jasno je da će ostati na prvom mjestu tabele i kada se kompletira 18. kolo Premier lige. Drugoplasirani Manchester City trenutno ima četiri boda manje i utakmicu manje u odnosu na Redse.

Wolverhampton je ostao na sedmom mjestu sa 25 bodova.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi