Liverpool je crven! Isključenje gostima i penal domaćinu za trijumf Redsa u Merseysideu!

Kraj je na Anfieldu

Liverpool je crven! Isključenje gostima i penal domaćinu za trijumf Redsa u Merseysideu!

E. Ganibegović

Uvodna utakmica 9. kola Premier lige i odmah derbi. I to Merseyside, derbi grada Liverpoola. Na Anfieldu je Liverpool ugostio Everton, a rezultat je na kraju glasio 2:0 za domaću ekipu.

Igrala se 13. minuta kada je Liverpool imao prvu šansu. Luis Diaz je bio u akciji, no njegov udarac je blokirao jedan igrač Evertona.

U razmaku od 18. do 37. minute Ashley Young je kod gostiju dobio dva žuta kartona, te je svoj tim ostavio na cjedilu na gostovanju kod mrskih rivala.

Sudija Craig Thompson bio je u centru pažnje i u 71. minuti. Luis Diaz je pao u kaznenom prostoru Liverpoola, a on nije pokazao na bijelu tačku.

Jeste zato dvije minute kasnije kada je Keane igrao rukom, te je Liverpool dobio sjajnu šansu da povede. 

Odgovornost za penal preuzeo je Mohamed Salah, te pogodio mrežu za vodstvo i u konačnici pobjedu Liverpoola na ovoj utakmici.

Oglasi

Gosti su tada morali biti malo otvoreniji, a Liverpool je u posljednjim minutama utakmice stigao i do drugog pogotka.

Prvo je u 90. minuti Pickford sjajno zaustavio udarac Harveyja Elliota, da bi tri minute kasnije nakon sjajne solo akcije pored gola šutirao Diogo Jota.

Drugi put je mreža Karamela zatresena u šestoj minuti nadoknade. Nunez je asistirao za Salaha koji postiže svoj drugi gol danas i stavlja tačku na i. 

Nakon ovog meča Liverpool je prvi s 20 bodova, no isto toliko uz utakmicu manje imaju Tottenham i Arsenal.

Kada je Everton u pitanju, ovo mu je već šesti poraz u devet mečeva i sa sedam bodova nalazi se na 16. mjestu tik iznad zone ispadanja.

Deseto kolo Liverpoolu nosi još jedan domaći duel i to protiv Nottinghama, dok će Everton u glavni grad na gostovanje kod West Hama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 9. kolo:

Liverpool - Everton 2:0 (Salah 65' (P), 90+6')

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zlokotlokrp
Treba znat pravila pa komentarisat faulove i kartone. Jedna ruka na igraču nije žuti karton, dvije jesu i zato je Konate kod prvog starta dobio žuti a kod drugog nije. I to se lako daa vidjet ko hoće da gleda! Školska primjena pravila od strane sudije.
2 0
Mel_Glupson
Imal jedna utakm da sudije ne useru .. pa cist crveni za konatea.. nekad daju penale za ove ruke nekad je preblizu nije mogao reagovat .. sudije ne smijes kritizirati odmah kaznjen budes ..sledecu utakm ti opet daju crveni penal ..
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi