Liverpool gubio 3:0 od Milana, pa na scenu stupile "čarobne riječi" Rafe Beniteza

Jedan od najvećih preokreta u povijesti nogomtea

Liverpool gubio 3:0 od Milana, pa na scenu stupile "čarobne riječi" Rafe Beniteza

E. Škorić

Svi se sjećamo 2005. godine i finala Lige prvaka u kojem je Liverpool nakon penala pobijedio Milan i osvojio trofej.

To finale možda samo po sebi nikada ne bi bilo ni spomenuto da Redsi nisu gubili 3:0 na poluvremenu, pa u drugom dijelu stigli do 3:3, a na kraju slavili u raspucavanju jedanaesteraca.

Sada se bivši trener Liverpoola Rafael Benitez prisjetio lude noći iz Istanbula i otkrio šta je na poluvremenu rekao igračima koji su napravili pravo malo čudo.

„Kad primite gol, morate razmišljati o nekim promjenama. Ali kada primite treći gol? Pa, onda se definitivno moraš promijeniti, i to je bilo jasno “, rekao je Benitez za The Athletic, dodavši:

"Rekao sam Paku Ayestaranu, svom pomoćniku, 'obaviću razgovor s momčadi nakon prvog poluvremena i razgovarat ću o igri s tri igrača u odbrani, tako da imamo dodatnog igrača u sredini terena. Idi i pošalji Hamanna na zagrijavanje'. Poruka koju smo dali igračima imala je veze sa povjerenjem, pokušati rano postići gol i tako se vratiti u igru. To je bilo glavno", rekao je Benitez.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Moraš pokušati, no sve ovisi o onome što se dogodi u prvih nekoliko minuta. To smo i učinili. Dali smo gol i sve se promijenilo", dodao je španski strateg.

Steven Gerrard je u 54. minuti vratio nadu navijačima, dvije minute kasnije Vladimir Šmicer zabija za 3:2, a u 60. Xabi Alonso za 3:3. Paolo Maldini i Hernan Crespo (2) prethodno su u prvom dijelu pogađali za Rossonere.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi