Liverpool i Leverkusen u osmini finala Evropa lige

Evropa liga, 1/16 finala

Liverpool i Leverkusen u osmini finala Evropa lige

Fudbaleri Liverpoola plasirali su se osminu finala nakon večerašnje pobjede na domaćem terenu protiv Augsburga rezultatom 1:0.

Domaći su poveli u 5. minuti kada je James Milner bio precizan sa bijele tačke. Nakon toga, Liverpool je bio bolja ekipa do kraja meča te su preko Coutinha i Sturridgea zaprijetili par puta golu gostima, ali do drugog pogotka nisu mogli.

S druge strane, i Augsburg je imao nekoliko dobrih situacija, a najbolju šansu za njih je propustio Caiuby u 36. minuti kada je iz dobre situacije šutirao pored gola.

Liverpool je prošao dalje jer je u prvom meču u Njemačkoj bilo 0:0.

Ekipa Bayer Leverkusena također se plasirala dalje nakon pobjede protiv Sportinga iz Lisabona rezultatom 3:1.

Domaći su poveli u 30. minuti kada je Bellarabi pogodio za 1:0. Sporting je izjednačio u 38. minuti kada je Mario pogodio, da bi Bellarabi u 65. minuti ponovo doveo domaće u vodstvo. Konačnih 3:1 eurogolom postavio je Calhanoglu u 87. minuti utakmice.

Dalje je prošao i Atletic Bilbao koji je odigrao 1:1 na domaćem terenu protiv Marseillea. Gosti su poveli u 40. minuti kada je Batshuayji pogodio za 0:1, da bi domaći prolaz dalje ovjerili u 81. minuti kada je Merino pogodio za 1:1.

Evropa liga, 1/16 finala:

Liverpool-Augsburg 1:0
Bayer Leverkusen-Sporting 3:1
Atletic Bilbao-Marseille 1:1

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:


Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi