Liverpool i Tottenham će igrati tek drugo englesko finale, sjećate li se prvog?

Finale na rasporedu 1. juna

Liverpool i Tottenham će igrati tek drugo englesko finale, sjećate li se prvog?

U ovogodišnjem finalu Lige šampiona snage će odmjeriti dva engleska kluba, Liverpool i Tottenham.

Iako engleska liga već godinama unazad važi za najjaču na svijetu, zanimljiv je podatak da će ovo biti tek drugo englesko finale u historiji Lige šampiona.

Prije ovog, jedino su igrali 2008. godine Manchester United i Chelsea, a to finale je svakako bilo nezaboravno. Nakon onih 1:1 u regularnom toku, pristupilo se izvođenju penala, a John Terry je imao šansu svom timu donijeti titulu. Ipak, tadašnji kapiten Chelseaja se okliznuo u ključnom trenutku, pa se kasnije Manchester United popeo na tron.

Ove godine ćemo, dakle, gledati drugo sveenglesko finale, a Liverpool i Tottenham zaista nisu imali nimalo lak put do njega.

Redsi su do sada izbacili Bayern Minhen, Porto i Barcelonu, dok je Tottenham bio bolji od Borussije Dortmund, Manchester Cityja i Ajaxa.

Zanimljivo i u Evropa ligi je vrlo moguće englesko finale. U polufinalima se sastaju Valencia i Arsenal, odnosno Chelsea i Eintracht. U prvom meču Arsenal je pobijedio Valenciju sa 3:1, dok je Chelsea u gostima igrao sa Eintrachton 1:1. Dakle, to su rezultati koji odgovarau engleskim klubovima, pa je za očekivati da ćemo ih vidjeti u velikom finalu.

Inače, revanši polufinala Evropa lige igraju se večeras od 21.00 sati.

Harry Kane otkrio kakve su šanse da zaigra u finalu

Kada već govorimo o finalu Lige šampiona, treba reći da je vrlo upitan nastup napadača Tottenhama Harryja Kanea.

On je sinoć u razgovoru za BT Sport otkrio u kakvom je stanju njegova povreda.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nadam se (da će zaigrati). Rehabilitacija ide dobro. Počeo sam sa pravolinijskim trčanjem ove sedmice. Vidjet ćemo. Za sada je sve u redu. Ako se nastavi ovako, nadam se da mogu igrati finale", kaže Kane koji je malo i zabrinut za mjesto u startnoj postavi.

"Lucas je postigao hat-trick. Pobijedili smo City i Ajax bez mene, tako da ću morati trenirati vrlo naporno kako bih se dokazao i izborio za mjesto u timu", poručio je kroz osmijeh Kane.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi