Član je slavnog kluba već 5 godina, a još nije ni ušao u svlačioncu: Svakog ljeta sluša istu priču

Produžio je ugovor do 2025.

Član je slavnog kluba već 5 godina, a još nije ni ušao u svlačioncu: Svakog ljeta sluša istu priču

Admin Čaušević

"Liverpool te želi, gotovo je!": kada se Anderson Arroyo preselio u Evropu u februrau 2018., mladi kolumbijski defanzivac koji je impresionirao sa svojom reprezentacijom na prvenstvu Južne Amerike do 20 godina, činilo se da je već tada uspio.

Mladi Anderson, tada 18-godišnjak, zahvalio je klubu Fortaleza koji ga je doveo do pažnje najvećih klubova, spakovao je svoje stvari u kovčeg pun snova, pozdravio se s porodicom i prijateljima i ukrcao se na avion za Liverpool.

Premier liga, Liga prvaka, Jurgen Klopp, kolege iz svlačionice poput Virgila van Dijka i Mohammeda Salaha: Arroyo je protrljao oči i pitao se je li sve to istina. Bilo je, ali i nije.

Dečko je potpisao ugovor s Redsima, no klub sa Merseysidea ga je odmah posudio do kraja sezone Mallorci koja ga je poslala u svoju B momčad.

Poslije toga se vratio na Anfield Road i nadao se novoj šansi.. Anderson je u to povjerovao, samo što je, kada se vratio u Liverpool u ljeto 2019., ponovno poslan na posudbu, ovaj put u Belgiji, u Gent.

Oglasi

Sumnje su se počele uvlačiti u njega, ali s 20 imaš snage pomesti ih i uvijek vjerovati u njih. Umjesto toga i narednih sezona za kolumbijskog igrača muzika je uvijek bila ista - posudba i još posudbi. U
Poslan je u tim Mlada Boleslava u Češkoj za sezonu 2019/20, zatim nazad u Španiju, u Salamancu, za 2020/21, a onda je posuđen Mirandesu u ljeto 2021.

Neki bi mogli pomisliti na klasični 'paket' evropskog kluba, koji je pogriješio u Južnoj Americi i onda se našao kao talac ugovora koji nijedna druga momčad nije htjela odmah preuzeti.

No, prošle godine dogodila se doista čudna stvar: Liverpool je odlučio produžiti ugovor s kolumbijskim defanzivcem do 2025., ali ga je odmah poslao na posudbu u Alaves, za koji je igrao 22 puta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prošlo je 12 mjeseci i priča je ista. Anderson ne može udahnuti ni zrak svlačionice Redsa i posuđen je Andori, čime se vratio u špansku drugu ligu.

Dečku, koji će u septembru napuniti 24 godine, ovo je sedma posudba u nešto više od pet godina otkako je kročio u Liverpool. Da bi makar jednom obukao dres slavnih Redsa morat će još pričekati.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi