Liverpool je slavio protiv Genka, ali Klopp uoči Cityja zbog jedne stvari mora biti jako zabrinut
Liverpool je posljednji put sačuvao svoju mrežu krajem septembra

Neke stvari nisu iste u odnosu na prošlu sezonu

Liverpool je slavio protiv Genka, ali Klopp uoči Cityja zbog jedne stvari mora biti jako zabrinut

S. Pašalić

Liverpool je sinoć na Anfieldu upisao rutinsku pobjedu protiv Genka rezultatom 2:1.

Za nekoliko dana Redsi igraju veliki derbi protiv Manchester Cityja u Premier ligi pa je Jurgen Klopp odlučio da odmori neke igrače za taj meč.

Tako su na klupi počeli Firmino, Mane i Robertson, a sva tri igrača su dobila priliku u drugom poluvremenu.

Tim sa Anfielda ponovo nije imao problema u napadu i postigao je dva gola, ali ono što bi trebalo zabrinuti Klopp je to da je njegov tim ponovo primio gol.

Prošle sezone je odbrana Liverpoola izgledala puno bolje i bilo ju je teže probiti, ali ove sezone situacija je malo drugačija.

Na samom startu sezone Redsi su ostali bez golmana Alissona koji se nedavno vratio, a koji je prošle sezone bio jedan od ključnih igrača i mnogo puta je spašavao svoj tim i završavao utakmicu bez primljenog gola.

Klopp je nedavno ostao bez Matipa pa će sada u odbrani igrati Lovren, što se velikom broju navijača ne sviđa i vide veliki problem u tome.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pored toga, i Virgil van Dijk nije na nivou na kojem je bio prošle sezone kada skoro niko nije moga proći pored njega.

Zbog svega ovoga Liverpool se našao u situaciji da je u posljednjih osam utakmica primio bar jedan gol, a protiv Salzburga ih je primio tri, dok je protiv Arsenala u kupu primio čak pet, iako je postava Redsa u toj utakmici bila potpuno neprepoznatljiva.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi