Liverpool potvrdio historijsku odluku!

U isto vrijeme dva meča na dva kontinenta

Liverpool potvrdio historijsku odluku!

Edmir Škorić

Liverpool je potvrdio kako će meč Carabao Cupa protiv Aston Ville odigrati u decembru ove godine.

Engleski klub je imao problem jer zbog zgusnutog rasporeda nije imao slobodan termin za odigravanje susreta četvrtfinala Carabao Cupa protiv Aston Ville.

Na kraju je klub odlučio da igra istog dana na dva kontinenta. Jedna ekipa će igrati na FIFA klupskom svjetskom prvenstvu u Kataru, a druga protiv Aston Ville 17. decembra.

"Klub bi želio iskoristiti ovu priliku kako bi naglasio da, iako ovo nije idealan scenarij, to je ishod koji je postignut s najboljim interesima natjecanja, naših kolega klubova i nas samih kao jedini motivirajući faktor", saopšteno je iz kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovo ranije nije zabilježeno u nogometu, pa će Liverpool vjerovatno biti prvi tim koji će dva ozbiljna takmičenja igrati istog dana sa dva svoja tima. 

Naravno, pretpostavlja se da će Jurgen Klopp najjači tim voditi u Katar na SP za klubove, a da će rezerve i mlađi igrači dobiti šansu u Birminghamu protiv Ville.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DobarDan
Samo naprijed.. danas sutra kad se sukobe navijaci Liverpool43 vs Liverpool72 bas me interesuje ko ce koju pjesmu pjevat i boju nosit...
1 1
AnijakManjo
Ligi*
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi