Liverpool je u još jednom segmentu završio ispred Cityja, United među najgorim ekipama lige

Redsi ipak nisu na kraju bili prvi na najvažnijoj tabeli

Liverpool je u još jednom segmentu završio ispred Cityja, United među najgorim ekipama lige

S. Pašalić

Liverpool ipak nije dočekao kiks Manchester Cityja u posljednjem kolu i Građani su na kraju osvojili novi naslov prvaka.

Iako su Redsi nanizali devet pobjeda zaredom, to ipak nije bilo dovoljno i sa 97 bodova su završili na drugom mjestu na tabeli.

Ipak, Liverpool se u mnogim segmentima našao ispred Manchester Cityja, a jedan od tih je i Fair Play tabela na kojoj se tim sa Anfielda našao na prvom mjestu.

Tim Jurgena Kloppa je ove sezone napravio najmanje prekršaja (313) te je imao i najmanje žutih kartona (35) i sa 41. bodom završio na prvom mjestu.

Chelsea se našao odmah iza sa 338 prekršaja i 49 žutih kartona, dok je City završio na trećem mjestu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United, koji je u finišu sezone očajno igrao i na kraju ostao bez Lige prvaka se na ovoj tabeli našao na pretposljednjem mjestu sa 419 prekršaja i čak 71. žutim kartonom te je samo Watford završio iza ekipe Olea Gunnara Solskjaera.

Cijelu tabelu možete pogledati OVDJE.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi