Liverpool jednu stvar nikako ne želi - povratak Philippea Coutinha u Premiership
(Foto: EPA) Coutinho se nije dobro adaptirao u Barc i sada su sve glasnije špekulacije o njegovom transferu

Da li će Brazilac u redove velikog rivala svog bivšeg kluba?

Liverpool jednu stvar nikako ne želi - povratak Philippea Coutinha u Premiership

Philippe Coutinho je nakon poduže transfer sage u januaru prošle godine Liverpool zamijenio Barcelonom. Plaćen je Brazilac blizu 165 miliona eura i trebao je biti veliko pojačanje Katalonaca.

S pravom su se nadali na Nou Campu da će Coutinho biti veliko pojačanje s obzirom da je u Liverpoolu igrao sjajno i bio vođa ekipe.

Ipak, Brazilac se očigledno nije dobro uklopio u Barcin sistem i ne pruža ni približno dobre partije kao što je to bio slučaj u Liverpoolu.

Brazilski veznjak je, čini se, izgubio svoju čaroliju od dolaska na Nou Camp, a mnogi smatraju da je povratak na Otok njegova jedina nada. Ipak, jasno je da se u Liverpool, barem u skorije vrijeme, neće vraćati.

Britanski mediji su prije par dana donijeli informacije o Coutinhovom nezadovoljstvu u Španiji, a navodno Brazilcu nedostaje Premier liga i tamošnji stil fudbala.

To je dolilo ulje na vatru špekulacijama da bi Philippe Coutinho već ovog ljeta mogao napraviti novi veliki transfer i vratiti se u Englesku. Međutim, špekuliše se da bi njegov novi klub mogao biti Manchester United, najveći rival Liverpoola.

Gdje baš United?

Navodno je Coutinho u kontaktu sa nekolicinom igrača Uniteda sa kojima razgovara o potencijalnom transferu na Old Trafford koji bi mogao koštati oko 115 miliona eura.

Coutinho samo što ne moli United da dođe po njega, ako je vjerovati britanskim medjima, a na Nou Campu će od narednog ljeta biti još žešća konkurencija s obzirom da će se ekipi Barce tada pridružiti mladi Frenkie De Jong.

Sve sluti i na to da bi Barcelona već na ljeto mogla pokušati prodati Coutinha, naravno za pravu cifru s obzirom da Katalonci ne žele izgubiti ogroman novac za kratak period.

Navijači Liverpoola bi sigurno bili razočarani ukoliko bi Coutinho prešao u Manchester United, s obzirom na rivalstvo dva kluba, a još teže bi im pala činjenica da bi njihov klub ostao bez značajne svote novca.

Bonus

Dakle Liverpool je od transfera Philippea Coutinha inkasirao oko 165 miliona eura, ali će u slučaju transfera Brazilca iz Barce u Manchester United (ili bilo koji drugi klub) ostati bez određenih bonusa.

Liverpoolu je tako zagarantovan bonus od preko pet miliona eura svaki put kada Coutinho upiše novih 25 nastupa za Barcelonu u LaLigi.. Dakle Redsima dobijaju po 5+ miliona eura za Coutinhov 25.,l 50., 75. i 100. nastup za Barcu u LaLigi.

Coutinho je već upisao 43 nastupa i vrlo vjerovatno će ubrzo stići i do 50., međutim ukoliko ode iz Barcelone na ljeto ostat će bez više od 10 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barce će isplatiti još više od pet miliona eura Liverpoolu ukolik sve kvalifikuje za Ligu prvaka, što će očigledno učiniti, te dodatnih nešto više od pet miliona eura za titulu prvaka Španije. Ipak, ukoliko Coutinho na ljeto ode iz Barce, Liverpool će naredne sezone ostati i bez ovih, potencijalnih, bonusa.

Kada se svi bonusi saberu, Liverpool bi u slučaju Coutinhovog odlaska u United na ljeto mogao ostati "kraći" za 20-ak miliona eura.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Niklas
Svaki tim u EPL posebno ima svoju odredjene uspone i padove. Nekad je Liverpool harao pa je dosao Ferguson, sad Guardiola, tesko, bgm tesko ce MU do titule uskoro ili CL. A Liverpool je vec bio u dva finala, jest da su izgubili ali mnogo tih igraca nije nikad uslo u knock out fazu..tako da bez svadje ljudi pustimo da vrijeme pokaze dokle ce City da dominira..pozz
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti