Utakmice koje će odlučiti o tituli prvaka Engleske

Prava na kiks nemaju ni City ni Liverpool

Utakmice koje će odlučiti o tituli prvaka Engleske

Manchester City je u subotu savladao ekipu Watforda, dok je dan kasnije Liverpool bio bolji od Burnleyja.

Tako je situacija na vrhu tabele ostala nepromijenjena. Manchester City je i dalje prvi i sada ima 74 boda, samo bod više u odnosu na drugoplasirani Liverpool.

Istina, čini se da je City u nešto boljoj formi, a Građani imaju i lakši zadatak u revanšu 1/8 finala Lige prvaka, pa bi odmorniji mogli dočekati nastavak takmičenja u Premiershipu.

City i Liverpool do kraja sezone PL će odigrati još po osam utakmica, a to su svakako dueli koji će odlučiti o novom prvaku Engleske.

Manchester City će do kraja sezone PL igrati sa Fulhamom, Cardiffom, Crystal Palaceom, Tottenhamom, Manchester Unitedom, Burnleyjem, Leicesterom i Brightonom.

Sa druge strane, Redse do kraja sezone očekuju dueli sa Fulhamom, Tottenhamom, Southamptonom, Chelseajem, Cardiffom, Huddersfieldom, Newcastleom i Wolvehamptonom.

Jasno je da nas očekuje izuzetno zanimljiva utrka za titulu prvaka Engleske, a svaki kiks jednog od timova mogao bi biti nenadoknadiv.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako je stameni štoper Cityja Vincent Kompany siguran da će Liverpool pobijediti sve svoje utakmice do kraja sezone, te da i Građani moraju uraditi isto.

"Nismo mogli tražiti više u ovoj fazi sezone, ali svi smo uvjereni da će Liverpool pobijediti svaku od preostalih utakmica Premier lige... Znamo koliko težak zadatk je pred nama, trebamo odigrati velike utakmice i teške duele protiv svih timova. Opušteni smo i mirni, ali ne smijemo se zanositi", poručio je Kompany za Goal.com.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije