Liverpool konačno obznanio šta se dešava sa Lazarom Markovićem

Ove sezone mu se izgubio svaki trag

Liverpool konačno obznanio šta se dešava sa Lazarom Markovićem

Prije četiri i po godine, Liverpool je za 25 miliona eura kupio Lazara Markovića iz Benfice nadajući se da će ovaj fudbaler iz Srbije biti budućnost kluba sa Anfielda.

Međutim, ispostavilo se da je za Markovića to bio prevelik zalogaj jer u Liverpoolu ne samo da se nije naigrao, već je toliko pao u zaborav da ga ove sezone gotovo niko nije ni spomenuo.

Lazar Marković nije bio u Liverpoolu otprilike mjesec dana, a mediji iz tog grada su konačno došli do saznanja šta se dešava sa njim, odnosno da je imao povredu mišića lista.

Trener Liverpoolovih rezervi Neil Critchley je u razgovoru za Liverpool Echo poručio da se Marković polako vraća na teren, da je počeo da trči i da se u klubu nadaju da nije daleko od potpunog povratka, te da će najkasnije za dvije sedmice biti priključen normalnim treninzima njegove ekipe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U proteklim godinama, Marković je bio na posudbama u Hull Cityju, Fenerbahčeu, Sportingu i Anderlechtu, za koji je reprezentativac Srbije odigrao samo dvije utakmice. Liverpool nije imao ništa protiv da ga ljetos proda u belgijski klub, ali to Marković nije želio.

Izvjesno je da će Liverpool isplatiti Markoviću preostali dio ugovora i da će srbijanski fudbaler u januaru 2019. godine postati slobodan igrač.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi